یادداشت سجاد مشهدی حسن

        بسم الله الرحمن الرحیم 
.
اَلعِلمُ سُلطان

این جمله معروف از امیرالمومنین در نهج البلاغه،  زیاد به گوشمان خورده است که علم و دانش، سلطان است و قدرت می آفریند. همین عبارت «اَلعِلمُ سُلطان» شاید بهترین توصیف برای مردی است که با سخت کوشی مثال زدنی‌اش در کسب علم و دانش، توانست ایران را چند گام در علم هسته‌ای جلو ببرد و برای کشورمان، قدرت بیافریند.
.
کتاب «شنبه آرام», روایت همسر شهید محسن فخری زاده از روزهای زندگی با این دانشمند بزرگ هسته‌ای و نهایتا لحظات جدایی و شهادت ایشان است. قلم کتاب، بسیار روان است و همین باعث می‌شود که خواندن کتاب راحت باشد و هر کسی با هر سلیقه‌ای، احتمالا از مطالعه‌ی این کتاب، خسته نمی‌شود.
.
یکی از ویژگی‌های جالب کتاب، روایت غیرخطی از زندگی شهید و همسر ایشان است. ماجرا از روز ترور شهید فخری زاده شروع می‌شود و همسر شهید، به حالت مرور خاطرات، مرتبا از گذشته تعریف می‌کند و باز به زمان حال بر می‌گردد. این نوع روایت، به خودی خود،روش جالبی برای نقل خاطرات زندگی شهید بود و شاید نقطه تمایز کتاب، نسبت به آثار دیگری که درباره‌ی شهدا مطالعه کرده بودم، همین نحوه‌ی متفاوت روایتگری کتاب بود.
.
«شنبه آرام» سعی می‌کند تا زندگی یک دانشمند هسته‌ای را از زاویه‌ی خانواده و محیط خانه روایت کند. آن چنان صحبتی از دستاوردهای علمی و کارهای بزرگ شهید، در این کتاب نیست. برجسته ترین ویژگی شهید فخری زاده که در سراسر این کتاب مشهود است، عشق به زندگی و خانواده، در همه‌ی ابعاد مختلف زندگی است. چیزی که به زیبایی توسط همسر شهید روایت شده و توجه خواننده را به خود جلب می‌کند.
.
با خواندن این کتاب، چیزهای زیادی آموختم اما دوست دارم تا یک روزی بتوانم درباره‌ی کارهای بزرگ علمی شهید فخری زاده بخوانم و بیشتر بفهمم که فخری زاده، چه بلایی سر اسرائیلی‌ها آورده بود که پس از ترورش، یک شنبه‌ی آرام را برای خود آرزو می‌کردند...
      
21

11

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.