یادداشت نجمه حسنیه
1404/4/4
اولین چیزی که از کتاب، توجهم را جلب کرد، عنوانش بود: «لوزومیها در منطقه ممنوعه.» با خودم فکر کردم «لوزومی» یعنی چی؟... کتاب درباره دختری جنوبی است که معلول است. او که به تازگی پدرش را از دست داده و با سوگ دست و پنجه نرم میکند، مورد تمسخر یکی از همکلاسیهایش قرار میگیرد و تصمیم میگیرد از مدرسه فرار کند...و اینطور میشود که ماجرای کتاب آغاز میشود. کتاب با تکیه بر عنصر خانواده، به حل مشکلات شخصیت اصلی پرداخته است. شجاعت، حل مسئله، همکاری و امیدواری از جمله مضامین پنهان شده در دل داستان است. پرداختن به مشکلات محیط زیست و حساس کردن مخاطب نسبت به آنها، از دیگر موضوعاتی است که در کنار مسئله اصلی پیگیری شده است. نقطه قوت داستان شخصیتی است که بسیار امیدوار است و بر خانواده تکیه دارد. او با کمک اعضای خانواده مشکلاتش را حل میکند. این تکیه بر خانواده و توجه به نقش موثر خانواده، عنصر گمشدهی داستانهای نوجوان است. در بیشتر کتابهای نوجوان، خانواده عامل بازدارنده و سنگ راه نوجوان هستند، نوجوان با عبور از سنتهای خانواده میتواند موفق شود و قهرمان داستان شود. اما در این کتاب، این اتفاق درست برعکس افتاده است. قلم روان، شخصیتپردازی خوب و لهجه درست از دیگر نقطه قوتهای کتاب است.
19 ساعت پیش
بله دقیقااااا... چه نکات خوبی را گفتید خانم حسنیه حالا که یادداشت شما را خوندم تازه متوجه عنصر خانواده و تفاوت این رمان با رمان های دیگه شدم.
فاطمه سادات موسوی
19 ساعت پیش