یادداشت
1402/6/3
کتابی با مضمون مرگ. اثر کجا ممکن است پیدایش کنم که شامل تعدادی داستان کوتاه می شود اولین کتاب از این نویسندن بزرگ بود که در ایران چاپ و ترجمه شد. این مجموعه که پنج داستان کوتاه را در خود دارد همواره در بطن خود موضوع مرگ را جای داده است همچون ترس از مرگ ، مرگ عزیزان ، خطر مرگ ، به وجود آوردن مرگ و دیدگاهی راجب به مرگ ، اما با نگاهی عمیق شاهد نقد جامعه ای که هر روز ماشینی تر می شود توسط این نویسنده هستیم به گونه ای که هاروکی موراکامی سعی می کند نشان دهد که این پیشرفت تکنولوژی باعث تکراری شدن زندگی انسان شده که در نهایت افسردگی و تنهایی را برای جامعه پدید می آورد. شاید در نگاه اول با یک کتاب راحت خوان و عامه پسند خود را مواجه میبینیم اما با کمی زوم کردن در محتوای داستان و خواندن مقداری نقد و تحلیل از این اثر متوجه معنای پنهان این داستان ها می شویم معنایی پنهان که باورتان نمی شود در این داستان های چهل صفحه ای پنهان بوده اند و به انتظار کشف شدن نشسته اند ؛ قلم این نویسنده که همواره به سورئال بودن معروف بوده است در این مجموعه تابو شکنی کرده و کمتر شاهد این ژانر هستیم که البته نکته منفی حساب نمی شود. این کتاب اولین تجربه من از خواندن قلم این نویسنده بود ولی آخری اش نخواهد بود چون انقدر من را جذب دنیای عمیق و متفاوت خود کرد که حتما در دیگر آثارش سَرَک خواهم کشید . در آخر برایتان یه پیشنهاد دارم بعد از خواندن این کتاب با یک سرچ ساده تحلیلی از آن بخوانید چون هر چقدر هم همه چیز را کشف و درک کنید باز موردی پیدا می کنید که شما را به شگفتی وا میدارد و باعث می شود تصمیم بگیرید در آینده با نگاهی جدید باز بخوانیدش.