یادداشت ریحانه ایزدی
1403/2/23
این کتاب را استادم به عنوان تکلیف کلاسی معرفی کرد و من هر روز یکی از داستانهای جذاب آن را میخواندم. اکثر داستانهای آن، به قول من داستانهای یک نفسی هستند. یعنی در یک نفس و با نفس حبس شده آنها را خواهید خواند. خوبی خدا مجموعهی ۹ داستان از نویسندگان امروز امریکاست که در فاصله سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۶ از نشریات ادبی امریکا برگزیده شدهاند و همگی جوایز مختلفی دریافت کردهاند. داستانهای خوبی خدا، از بهترین نمونههای داستانهای کوتاه است که همگی افتخارات متعددی کسب کردند. از بین آنها داستان جناب آقای رئیسجمهور خیلی جالب بود. همینطور داستان تعمیرکار و داستان تو گرو بگذار من پس میگیرم. این کتاب را به کسانی که میخواهند اصول داستاننویسی را یاد بگیرند و علاقهمندان به داستان کوتاه توصیه میکنم. مجموعهداستان «خوبی خدا» با داستانی از شرمن الکسی با نام «تو گرو بگذار، من پس میگیرم» آغاز میشود که روایتگر سرگذشت مرد سرخپوستی است که پس از گذار از فرازها و نشیبهای بسیار، با مشکلات روحی و اجتماعی بسیاری دستوپنجه نرم میکند. از موراکامی داستان «شیرینی عسلی» انتخاب شده است. این داستان ماجرای پسری است که دوست خانوادگیشان برای او قصهای دربارهی خرسها تعریف میکند. پدر این خانواده چندان پایبند خانوادهی خود نیست و این امر، نقش دوست خانوادگی را بهمرور پررنگتر میکند. سومین داستان «تعمیرکار» اثر پرسیوال اورت است. تعمیرکار سرگذشت مردی به نام شرمن را تعریف میکند که شبی یخچال ساندویچفروشی محلهاش را تعمیر میکند. روزها میگذرد و تعمیرکار داستان، وسیلههای بسیاری را برای افراد متخلف تعمیر میکند. اما طولی نمیکشد که معلوم میشود تواناییهای او به تعمیر لوازم محدود نمیشود. «فلامینگو» اثر الیزابت کمپر فرنچ داستانی است آرام که دختری با یاد مادرش آن را روایت میکند. مادری که فقط به آرامش و سکوت نیاز داشته و کسی که در کنارش باشد؛ هر که میخواست باشد. و... امیدوارم بخوانید و مثل من از خوانش آن لذت ببرید.🌹 ✍ ریحانه ایزدی #ریویونویسی