یادداشت نجمه صافدل

نجمه صافدل

نجمه صافدل

چه کتاب عجیبی بود...
عجیب به این خاطر که با وجود غالب بودنِ فضایی غیرلطیف بر کل کتاب، باز هم دوست داشتم کتاب را ادامه بدهم و بیشتر بدانم. و چققققدر که نمیدانستم.
از بازیگرانِ اصلیِ این داستانِ مستند، چرچیل،ویلسون،لنین،استالین،موسولینی،...بودند که خاورمیانه را بوته ی آزمایشی برای جهان بینیِ خود می دانستند😐 و خاورمیانه ی امروزی، محصولِ دخالتهای بیجا، خواسته های حریصانه ی آنان و شور و شوق فراوانشان، به پیدایشِ قرنِ بیستمی رویایی است... همچنین آنان معتقد بودند که دستیابی به اهدافشان جز در سایه ی به راه انداختنِ جَنگِ جهانیِ اول، میسر نخواهد بود...😡.
کتاب پیش رو، سخت فهم نبود ولی از این جهت که میبایست اسامیِ شخصیتها و نقشِ هر یک در داستان را در برگه ای یادداشت کرد و یا به حافظه سپرد🤯، کمی کُند پیش می رفت.
-قلم ِ نویسنده در بخش هایی از کتاب، به دلیلِ فراوانیِ موضوعاتِ مرتبط، دچارِ پراکندگیِ مطالب، و پرش از شاخه ای به شاخه ی دیگر می شد ولی در کل قابل قبول بود.
-عکسها و نقشه های استفاده شده در کتاب ، در فهمِ مطالب،کمک کننده خواهد بود.
-ترجمه خوب بود.
و در آخر خوانشِ این کتاب را به کتابدوستانی که در ابتدای مسیرِ کتابخوانی اند و همچنین به کسانی که تَه علاقه ای به مسائل تاریخی و بحث های سیاسی ندارند، پیشنهاد نمی کنم.😊. و بقیه ی دوستان، در تهیه و خواندن این کتاب، ذره ای تردید به خود راه ندهند👌🏻.