یادداشت سید عطا ناقدی فر
1401/11/6
این کتابِ تقریبا مختصر ، شامل روایتهایی مختلف از زندگی شهید طهرانی مقدم از زبان خودشان و نزدیکانشان است. (صفحات زوج این کتاب، عکسهای شهید عزیز است و صفحات فرد حاوی روایتها) برتری این کتاب نسبت به کتاب خط مقدم، طولانیتر بودن بازهٔ زمانی روایتشده است. (کتاب خط مقدم حدود دو سال را روایت میکند؛ اما این کتاب بازهٔ طولانیتری را با اختصاری بیشتر پوشش میدهد.) و البته برتری جدی کتاب خط مقدم (و برتری هر زندگینامهٔ مفصلی نسبت به نمونهٔ مختصر آن) این است که از زاویهای نزدیکتر و واقعبینانهتر شیوهٔ تفکر و ذهنیت ایشان را میتوان درک کرد. برشی از این کتاب که برایم جالب بود را در ادامه نقل میکنم: یکی از صحبتهای حاجی این بود: «بچهها! طرحی را که آمریکاییها یا روسها کار کردهاند، دو پیام برای ما دارد؛ یکی اینکه این کار شدنی است چون یک فی نفسه یک ایده و طرح زمینی است. یک سری آدم روی کره زمین هستند که آن ایده و طرح را انجام دادهاند. ترجمه این اتفاق در جهان ما این است که پس این کار شدنی است. پیام دومی هم دارد، این که ما قطعا از اینها بهتر میتوانیم این کار را انجام بدهیم، چون ما شیعه هستیم، و کمک اهل بیت پشت سر ماست.» ما میگفتیم: «حاجی! با دعا و توسل که تست جواب نمیدهد، باید بنشینیم و بررسی کنیم.» حاجی جواب جالبی داد و گفت: «شما چقدر سادهاید! نباید اینقدر ساده به قضیه نگاه کنید. این آمریکاییها برای یک کار کوچک، هزار تا تست زدهاند تا به نتیجه رسیدهاند، ولی تو با ده تا تست میتوانی به نتیجه برسی، چون آن ایرادی که تو باید رفع کنی تا تست جواب دهد را خدا به خاطر توسل تو به اهل بیت صاف میگذارد جلوی چشمت تا آن را سریعتر از آنها ببینی.» میگفت: «نابودکردن اسرائیل فقط به دست شیعه است. خود اسرائیلیها هم متوجه شدهاند و دارند کار میکنند، ما هم نباید بیکار بنشینیم.»