یادداشت maryam torabi

maryam torabi

maryam torabi

1403/7/29

این کتاب ا
        این کتاب از بهترین کتابایی شد که من در سال ۱۴۰۳ خوندم و شاید باور نکنید که خیلی شانسکی تو کتابخونه دیدمش و وقتی نثرشو دیدم یه ضرب ورداشتم گفتم همین. به شدت به شما توصیه میکنم بخونیدش چون اصلا بهتون میگه چرا این مکان رو خیلیا دنبالش بودن (حالا ورای مسائل عقیدتی)

این کتاب رو اگه دقت کنید نویسنده‌‌هاش خارجی ان و اهل نیوجرسی هستن. این نویسنده‌ها وقتی متوجه دروغ‌های صهیونیست به مردم آمریکا شدن این کتاب رو نوشتن و حاصل کارشون فقط متکی به منابع سایت و کتاب ها نبوده بلکه حتی با مردم سرزمین اشغالی هم صحبت کردن که اصل واقعیت رو بفهمن

کتاب از کجا شروع میشه؟ اولش میگه که فلسطین چرا مهمِ و اینکه کی روی فلسطین حاکمه و اون امپراطوری ترکان عثمانیه. بعدها ورود آهسته یهودیا رو میبینی که دارن زمین میخرن و بعد جنگ داخلی مردم فلسطین با یسری ترک رو میبینی که همین باعث میشه به فکر این بیوفتن که از زیر یوغ ترک‌ها دربیان (اونا میگن زبان باید ترکی باشه و مردم فلسطین میگن زبان ما عربی هست چرا ترکی؟) ولی باز میبینی که بریتانیا جایگزین این امپراطوری میشه چون امپراطوری عثمانی ضعیف شده و بریتانیا به قدرت رسیده. خاصیت امپراطوری‌ها همینه دیگه یکی که به قدرت میرسه اون یکی ضعیف میشه و این چرخه فقط به نفع یکی نیست.

در این کتاب شما سایه دو جنگ جهانی اول و دوم رو بر فلسطین میخونی که چطوری آمریکا، بریتانیا رو کنار میزنه و متحد صهیونیست‌ها میشه و بهشون کمک میکنه که دولت تشکیل بدن و در کنار همه اینها مهاجرت‌های زیاد یهودی ها و تشکیل دولت صهیون و ...

تنها مشکلی که داره کتاب اینه که تا جنگ لبنان نوشته شده
و یکی حسن‌های کتاب اینه که تاریخیه و این تاریخی بودنش نچسب نیست و تو دلت میخواد که بیشتر بخونی. (حالت رمان نیست)
در کنار همه اینها بازهم شما به مطالب بسنده نکنید و صحت‌سنجی داشته باشید (خود من در خصوص حافظ اسد که تو این کتاب گفته به شک افتادم که آیا درست گفته یا نه)