یادداشت مریم محسنی‌زاده

یکی از شیرین‌ترین کتاب‌های مذهبی است که در زمینهٔ رشد خواندم؛ مزهٔ باقلوا می‌داد 🫠🤌🏻
مطمئناً، دوباره به آن مراجعه می‌کنم. کتاب، دیدِ خوبی از خودسازی و رشد، به خواننده می‌دهد و او را به فکر وامی‌دارد. روش‌هایی که در کتاب آمده‌اند، نه‌تنها در مسائل معنوی که در سایر موضوعاتِ مربوط به رشد شخصی و تربیت هم قابل استفاده هستند 💯
اگر عزیزی دارید که به این مباحث علاقه‌مند است، پیشنهاد فوق‌العاده‌ای برای هدیه دادن می‌باشد.
‌مرحوم عین.صاد، قدم اولِ رشد را به جریان انداختنِ سرمایه‌ها می‌داند، که لازمه‌اش دو چیز است: درک سرمایه‌ها و شناخت نیازها.
در مسیر رشد، مهم این است که چقدر از سرمایه‌ها استفاده می‌کنیم و آن‌ها را در چه جهتی به کار می‌بریم. به عبارتی، وقتی رشد می‌کنیم که به همهٔ سرمایه‌هایمان در مسیر اطاعتِ حق، جهت بدهیم.
کتاب عوامل رشد، رکود و انحطاط را مشخص می‌کند و راه درمان هر یک را بر اساس متون دینی، توضیح می‌دهد.
_ عوامل رشد عبارتند از: توحید، ایمان، تواصی و تذکر، صبر و شُکر، امام، دعا.
_ عوامل رکود عبارتند از: جهل، اسارت (هوی و هوس، جلوه‌های دنیا، حرف دیگران)، یأس و ترس، غرور، غفلت.
_ عوامل انحطاط عبارتند از: نبود مدیریت، نبود تقدیر، شک، کفر، شرک (در عقیده و عمل)، نفاق.