یادداشت علی
"مردانی که او را در سفر همراهی میکردند تخصصشان کشتن بود؛ تخصص من درس دادن به کلاس سومیها بود." کادیلاک دولان یه داستان بلند از استیون کینگ در مورد انتقامه. کتاب از زاویه دید اول شخص روایت میشه و شخصیت اصلی ما، داستان چرایی انتقامش رو برامون توضیح میده. ماجرا از جایی کلید میخوره که همسر شخصیت اصلی، یکی از فعالیت های غیرقانونی دولان، میلیونر فاسد شهر رو میبینه و به پلیس اطلاع میده، اما از اونجایی که دولان به واسطهی پول و قدرتش نفوذ زیادی داره، قبل از دادگاه اون رو میکشه و این موضوع تبدیل میشه به دلیل زندگی شخصیت اول داستان ما. اما تعقیب و گریز یه میلیونر فاسد توسط کسی که یه معلم سادهست، اصلا آسون نیست و چندین ماه و سال تلاش و پنهانکاری میطلبه، و برای کسی که همه چیزش رو از دست داده، چه چیزی مناسب تر از کینه و کمین؟ پس آقا معلم همه جوانب رو در نظر میگیره و زندگی خودش رو وقف اجرای نقشهی انتقام میکنه. "با خودم فکر کردم: کاش یه تفنگ داشتم. ای کاش یه تفنگ داشتم! اگه تفنگ داشتم همونجا میتونستم به زندگی شرم آور و پر از فسادش پایان بدم." من به این دلیل جذب این کتاب شدم که در وهله اول، یه کار کوتاه از کینگ بود. مسلما اگه کینگ رو دنبال کرده باشید، میدونید که چقدر جزئیات رو دوست داره و خلاصه پیدا کردن یه اثر کوتاه ازش غنیمته. مورد بعدی هم به خاطر مترجم کتاب بود که قبلا از پس ترجمهی کتاب زنکش به خوبی بر اومده بود و احتمال میدادم که تو این کتاب هم ترجمهی روان و خوبی داشته باشه. فقط یه نکته باقی میمونه؛ داستان کتاب چیزی حدود ۸۰ صفحه از اون رو تشکیل میده و مابقی کتاب در مورد زندگی کینگ، ریشه و تلفظ اسمش، آثاری که خلق کرده و فیلمشناسی بر اساس آثار کینگه، که خب اگه دنبال یه فهرست تر و تمیز از کتابهای کینگ و فیلم های اقتباسیش هستید میتونه براتون مفید باشه، ولی خب با توجه به قیمت، میشد به نحوی دیگه هم منتشرش کرد. در کل دوستش داشتم و بهش ۴/۵ میدم.