یادداشت منصوره جعفریان

خشم و هیاه
                خشم و هیاهو
نویسنده: ویلیام فاکنر
مترجم: صالح حسینی
چاپ چهارم: ۱۳۸۱
نشر: نیلوفر
تعداد صفحات: ۴۳۰

📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚

« انسان مساوی است با حاصل جمع بدبختیهایش. ممکن است گمان برند که عاقبت روزی بدبختی خسته و بی اثر می شود،اما آن وقت خود زمان است که سرچشمهٔ بدبختی ما خواهد شد.»
 «هر کسی سزاوار فرصتی دیگر است؛ اما نه برای همان اشتباه.»

کتاب چهار روز از سرگذشت خانوادهٔ از هم پاشیدهٔ« جیسن کامپسن» است.
 
فصل نخست(هفتم آوریل ۱۹۲۸) که به شیوهٔ جریان سیّال ذهن از زبان « بنجامین» پسر معلول ذهنی خانواده روایت می شود‌. ماجراها و گفتگوها مدام از زمانی به زمان دیگر می پرند و ذهن خواننده مدام درگیر یافتن یک تناسب در بین سطور کتاب است. بنجامین نسبت به خواهرش« کدی» احساس وابستگی می کند و مدام در جستجوی اوست. بر خلاف حسی که نسبت به مادرش «کاولین» دارد.

فصل دوم (دوم ژوئن ۱۹۱۰) از زبان « کونتین» پسر دیگر خانواده ست. او نیز خواهرش «کدی» را دوست دارد اما با احساساتی عاشقانه تر. و همین است که وقتی کدی نامشروع باردار می شود، این کونتین است که ادعا می کند او باعث ایجاد این وضعیت برای کدی شده و البته خانواده هیچگاه این گفتهٔ او را باور نمی کنند. ذهن کونتین مدام درگیر توقف زمان است و حتی ساعت جیبی که از پدرش به یادگار گرفته را می شکند. او در نهایت خودکشی می کند. این فصل نیز بسیار پیچیده است.
فصل سوم(ششم آوریل ۱۹۲۸) از زبان جیسن پسر کوچکتر و مادی طلب خانواده ست. بعد از مرگ پدر به علت مصرف بی رویه مشروبات الکی و خودکشی برادر و طرد کردن خواهرش، اوست که مسئولیت خانواده و حتی دختر کدی « کونتین» را می پذیرد و با کنار زدن آرزوهای خود برای تحصیل و کار سعی می کند خانواده را از نظر مالی تأمین کند. او مدام درگیر گفتگوهای خسته کننده با مادر تنبل، همیشه بیمار و ناامید خود کاولین است که تنها افتخار او بالیدن به نسب خانوادگی خود می باشد. این فصل بر خلاف دو فصل پیشین دیگر سخت و پیچیده نیست.
و در نهایت فصل چهارم (هشتم آوریل ۱۹۲۸) به صورت دانای کل روایت می شود و می توان گفت یک روز از زندگی « دیلسی»خدمتکار سیاهپوست خانواده ست و ماجراهایی که سرانجامِ خانواده کامپسن را مشخص می کند. بدون پیچیدگی های زمانی و گفتاری. 
فاکنر در بخش های زیادی از کتاب به تعالیم « کتاب مقدس» و مسیحیت گریزی می زند و کتاب را به عنوان یک اثر اخلاقی پیش روی خواننده می گذارد.
🎬در سالهای ۱۹۵۹و ۲۰۱۴ دو فیلم با اقتباس از این رمان ساخته شد.


        
(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.