یادداشت سامان
1403/9/30
در سال 2017 اسناد جدیدی از طرف آمریکا منتشر شد و آقای آبراهامیان این کتاب رو سال 2021 بر اساس این اسناد نوشته.اسنادی که در مورد سیاست خارجی آمریکا و دخالتهای این کشور در سالهای 30 تا 32 مربوط میشه. در این کتاب هم در مورد کودتای مرداد 32 مطالبی گفته میشه اما اگر قصد دارید بیشتر و کاملتر در مورد موضوع کودتا بخونید، کتاب دیگر این نویسنده یعنی «کودتا» به طور کامل به مبحث کودتا میپردازه و جزو کتب ارزشمند در مورد این برهه زمانی است و میتونه برای مطالعه مناسب باشه. البته که منابع دیگری هم موجود است. کتاب از پنج بخش تشکیل شده که بهترین بخش کتاب از نظر من ، بخش دوم بود و میاد میگه درسته مسئولان آمریکا و انگلستان تو حرفهاشون علت اتخاذ سیاستهاشون رو مقابله با کمونیسم و جنگ سرد میدونند اما اسناد نشون میده نگرانی اصلیشون مساله ملی شدن نفت ایران بوده نه جنگ سرد و کمونیسم و حزب توده!! تو قسمتهای دیگه کتاب از تاثیرگذاری و دخالتهای آمریکا بر نمایندگان مجلس مطالبی رو ارائه میده که با پول پاشی، نمایندگان رو به نفع شاه و به تقابل با مصدق سوق میدادند.. در دو بخش آخر کتاب در مورد کودتا حرف زده میشه و در واقع اینکه چه شد به این وضع رسید و همچنین اشتباه مصدق در این زمینه رو مورد بررسی قرار میده.یک مساله دیگه هم که باید بهش اشاره کنم از نقش مطبوعات آمریکا در نسبت دادن انواع و اقسام صفتهای بد به مصدق هست...درست یادم نیست در کتاب کودتا همین نویسنده یا کتاب آقای کاتوزیان( مصدق و مبارزه برای قدرت در ایران) بود به این مساله جنگ روانی مطبوعات علیه مصدق و ایرانیان اشاره شده بود. حسن ختام این ریویوی کوتاه هم لینک مصاحبهای از نویسنده کتاب رو میذارم تا اگر کسی علاقه داشت مصاحبه ایشون رو هم بخونه : https://ketabnews.com/fa/news/16759/%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%88%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%A2%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%87%D8%A7%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86