یادداشت وایولت
1404/4/16
بسم الله الرحمن الرحیم اولین کتاب صوتی شنیده شده از انتشارات فرد:))) خب قبل از نوشتن باقی نظرم اول بگم از اینکه این کتاب منو راضی کرد خوشحالم، چرا؟ چون امین فرد در یک مصاحبه اعلام کرده بود که این کتاب رو به این امید نوشته بود که مجموعه همه آنان از خدایان بودند بیشتر شناخته شه(حتی در بخشی از کتاب اسم مجموعه قبلی نویسنده هم اومده) البته بگم که نگارش مجموعه خدایان متوقف شده و من بخاطر اون میترسم برم سراغ جلد دوم😂😂😂😂 خب نقشه نویسنده گرفت و از صدقه سری جوینده الان مجموعه خدایان هم خیلی معروفه(من خودم خدایان رو بیشتر دوست داشتم👍🏻) جوینده یک کتابه که در اوج بدبختی و در دل یک فاجعه بشری، بهت احساس زنده بودن میده و این زنده بودن، یعنی قراره حین خوندن کتاب احساسات زیادی رو با شخصیت ها تجربه کنی!!! مثل لیا بترسی ولی باز برای نجات عزیزانت قدم برداری... مثل سادیا در برابر تمامی مشکلات پابرجا بمونی، زخمی بشی، ولی بمونی... مثل کورو تو زمانی که ذهن همه محدود و معطوف به مسئله ای خاصه، تو باز بر اعتقادات خودت پافشاری کنی... البته یک شاهکار نیست! ولی یک کتاب مهیج با شخصیت هایی ملموس هست! مثل اکثرا مواقع اول میرم سراغ بخش محبوب خودم:شخصیت پردازی خلاف خیلی از کتاب های راوی اول شخص، این کتاب شخصیت پردازی خوبی داشت یا بهتر بگم، نقش مکملا قربانی پردازش راوی ها نشده بودن! بجز دوتا راوی(سادیا و لیا) چندتا از شخصیت های مکمل هم به خوبی پردازش شدن. البته این شخصیت پردازی خوب نقش مکملا بیشتر برای بخش سادیا بود و تو بخش لیا مثل بیشتر کتابای راوی اول شخص ضعیف بود. شخصیت مورد علاقه خودم؟ آلفا! این بشر واقعا آلفاست! رهبر، منطقی، مسئول، عاشق، وفادار، مصمم، مقتدر...تقاضای نوشتن یک اسپین اف از این بشر رو دارم از جناب نویسنده🙏🏻🙏🏻😭😭 سادیا هم که اصلا نمیشه دوسش نداشت، اون حجم از تغییر رو چطور پذیرفت و باهاش خو گرفت و بعد خودش تبدیل شد به کاپیتان!(احترام نظامی دوستان!) لیای عزیز که در حقش کم لطفی شد. ولی اونم خیلی پیشرفت کرد. از شخصیتی که همیشه پشت سنگر پنهان شده بود، تبدیل شد به آدمی که با اراده پا گذاشت توی دل خطر برای نجات عزیزش.... ولی بنظرم کورو لیاقت داشت بهتر بهش پرداخته بشه، هرچند با همین پردازش فعلی هم خیلی توی دلم خودش رو جا کرده.(خصوصا با دوبله زیبای آقای عباسی فرد) دیالوگ منتخبم از این کتاب هم از کوروعه:انسان به عقل و آزاد بودنش انسانه! خب یادی هم از عاشقانه های پاک و خالصانه کتاب کنیم. بین روابط کتاب بیشتر از همه...شاید عجیب باشه، ولی من به رابطه آلفا و کاپیتان اول جذب شدم. با اینکه کلش یه فلش بک از زبون آلفا بود ولی تا اعماق قلبم رسوخ کرد. جوری که آلفا دوسش داشت و بخاطرش همه کار کرد.... در رتبه دوم کورو و لیا قرار دارن که چطور تو اون جهان بی رحم و شرایط دشوار، مایه آرامش، امید، اراده و اقتدار همدیگه میشدن. واسه همین میگم زوج خوبی بودن! پیشرفت هایی که در کنار هم داشتن توی اعمال انفرادیشون هم مشخص بود. بریم سراغ بخش روایت و توصیفات از این بخش چندان راضی نبودم. در زمینه توصیفات: چهره ها اصلا توصیفی نداشتن. از طرفی توصیفات احساسات راوی خیلی طولانی بود و بیشتر صرف محیط شده بود. خب درسته باعث شد شرایط راوی رو درک کنم، ولی در بیشتر بخش های کتاب از تکراری بودن توصیفات کلافه شدم. روایت: بیشتر جذابیت کتاب متعلق به بخش سادیا بود،بجز آخرای کتاب. این موضوع یکم منو اذیت میکنه، چون نقش اصلی لیا بود و این حضور پررنگ سادیا، تا حدی به شخصیت لیا ضربه میزد. محتوا: اعتماد، پیوستگی، مقاومت و از همه مهمتر...فداکاری! محتوای کتاب در عین سبک و راحت الهضم بودن، بسیار دلنشین و ملموس بود. البته بگم که کتاب رو برای زیر شونزده سال پیشنهاد نمیکنم. کیفیت نسخه صوتی: اولین ایراد نسخه صوتی، صدای بسیار بلند موسیقیه که تو صحنه های هیجانی باعث میشد درست صدای سادیا رو نشنوم. صدای شخصیت لیا هم کمی خشک بود(این مورد رو تو مجموعه خدایان هم داشتیم، دوبلور لیا و سرندا مشترکه). بعضی جاها افکت ها خیلی زیاد میشدن و به زبون ساده، شور قضیه رو در می آوردن. در کل:ارزش خوندن داره! بخونید و با کتاب زندگی کنید.
وایولت
1404/4/20