یادداشت رضا یحیی پور
1404/6/14
به قول نویسنده، این کتاب را میشه در زمره کتابهای ژانر خودیاری قرار داد من تا حالا چند تا از این کتابها خوندم. شاید معروفترین کتابهایی که در این زمینه مطالعه کردم کتاب «هنر شفاف اندیش» رولف دوبلی بود، و زردترینش «هنر رندانه بیخیالی» مارک منسون (این آخری یه اسم ضایعتر هم داره که احتمالا با اون اسم بشناسیدش) اگر قصد خوندن این کتابها را دارین واقعاً پیشنهاد میکنم که از این کتاب، شروع کنید خوب خیلی از این رهنمودهایی که اینجور کتاب ها میدن باید ریشههای روانشناسانه داشته باشه، من دانشش رو ندارم که از منظر روانشناسان بخوام تحلیلش بکنم ولی از منظر تجربه زیسته، باید عرض کنم که کتاب تاملاتی برای انسانهای فانی، یه سر و گردن از اونها بالاتره. شاید به خاطر اینکه واقع گرایانه در نوشته شده، یا شاید اینکه بخشهایی از حقیقت رو در این کتاب دیدم. مثلاً این بخش رو ببینید؛ میگویند خاخام سمحا بونیم همیشه دو برگه کاغذ به همراه داشت، یکی در این جیب و دیگری در جیب دیگر. یکی نوشته بود «دنیا برای من آفریده شده» و روی دیگری «من فقط خاک و خاکسترم» هر وقت لازم بود یکی از این دو برگه را میآورد تا نکته را به خود یادآوری کند. این من رو یاد حکمتی از امام علی ع میاندازه. از این جهت مطالعه این کتاب برام جالب بود. البته همیشه نمیشه صفر و ۱۰۰ نگاه کرد واقعاً بخشهایی از کتاب بود که باهاش موافق نبودم. کتاب یه سفر ۴ هفتهای رو داره و میگه که توی هر روز یه بخش چند صفحهای رو مطالعه کن. تمرکز کتاب بر استلزامات کارهایی که ازمون برمیاد؛ مقدار زمانی که در اختیارمان هست و تسلطی که داریم همه بسیار محدودند، و از همه مهمتر اینکه شاید در لحظه نفهمیم چه اتفاقی داره میافته و واکنش معقول بهش چیه. میتونم بهتون این تضمین رو بدم که یک کتاب زرد نیست بخشهایی از کتاب رو توی بریدههای بهخوان منتشر کردم پیشنهاد میکنم مطالعهش کنید. (۴ ستاره از ۵) 🔸🔸🔸🔸🔸🔸 در پایان اولین کتابی بود که از نشر ترجمان خوندم و البته آخرین نسخه از این کتاب که تو غرفه شون در نمایشگاه امسال باقیمانده بود. ترجمه آقای علیرضا شفیعی نسب. ترجمه خوب و نزدیک به فضای متن اصلی بود (بنظرم). ایشون آدم پرکاریه امیدوارم که سایر ترجمه هاشون هم به همین خوبی باشه. یه نکته در رابطه با خش نمایهها و فهرست نامهای کتاب ترجمان پیوستهای کتاب رو توی اینترنت منتشر کرده و لینک کوتاهی ساخته و با بارکد ارجاع داده به اون. که خب کار خوبیه و باعث احتمالاً ارزونتر شدن کتاب میشه. ولی از لینک کوتاه B2n.ir استفاده کرده که این بخش به نظرم زیاد مناسب نیست. و بهتره که از دامین کوتاه خودشون استفاده کنند. دلیلشم اینه که معلوم نیست این سایت کوتاه کننده لینک تا چه زمانی فعال باشه. ولی خب کتاب شما احتمالاً تا مثلاً ۲۰ سال ۳۰ سال آینده دست به دست خواهد چرخید. تاملاتی برای انسانهای فانی ۱۸۴ صفحه ۱۷۴ هزار تومان