یادداشت محدثه ز
1404/4/11
☆ ۵ستارهی نقرهای با اسپارکهای طلایی ☆ 《این ریویو طولانیه اما ارزش خوندن داره!》 ▪︎ "دختر مهتاب" جایگاه ویژهای تو قلب من داره چون نه تنها بازبینی نهاییش با من بوده بلکه کل روند انتخاب کتاب، مترجم و نشر هم با خودم بود. اینقدر این کتاب تو فضای مجازی ترند شد و ترکوند که توی هفته اول ده تا چاپش تموم شد و الان چاپ ۲۷ هست، و با تیراژ ۱۰۰۰ تایی! حقیقتا میخواستم صبر کنم و ریویوهای آدمای کتابخون و نظرات رو ببینم و بعدش بیام خودم براش ریویو بنویسم. فکر میکنم دیگه وقتش رسیده که از "دختر مهتاب" بگم! • این ریویو یهکم با همهی نوشتههام متفاوته چون میخوام بگم "چرا دختر مهتاب انتخاب من بود"، اگر میخواهید در مورد خود داستان بدونید و با کتاب بیشتر آشما بشید حتما به پیجم (bookophill) سر بزنید و هایلایت "دختر مهتاب" رو چک کنید. ♡ ▪︎چرا دختر مهتاب؟ من همیشه شیفتهی افسانههام، از بین کتابای فانتزی اونایی که توشون یه بکگراند افسانهای داره همیشه برام دلچسبتره درست مثل "هزارتوی پن" و "شب زمستانی". از طرفی به نظرم ادبیات آسیای شرقی خیلی خفنه و کمتر تو ژانر فانتزی بهش توجه میشه. "سایه روباه" و "شعله در مه" از محبوبترین کتاباییه که من خوندم. کتابای آسیای شرقی نه تنها افسانههای جذابی دارن بلکه یه سری شباهتهای فرهنگی هم با ایران دارن. این دوتا دلایلی بودن که من "دختر مهتاب" و "دختری که در اعماق دریا افتاد" رو همزمان به نشر مجازی پیشنهاد دادم. زمانی که "دختر مهتاب" رو انتخاب کردم، هنوز چند هفته از انتشارش در کشور مبدا گذشته بود. وقتی بررسیش کردم تقریبا تمام مواردی که توی چک لیستم داشتم رو شامل میشد. با توجه به شناختی که از مخاطبای نشر مجازی داشتم، دنبال یه کتاب بودم که: ۱. یانگ ادالت باشه ۲. عاشقانه باشه (مثلث عشقی و انیمیز تو لاورز هم باشه که چه بهتر) ۳. جادویی باشه ۴. شخصیتپردازی و فضاسازی جذابی داشته باشه. ۵. حتی یه آدم کتابنخون خیلی راحت بتونه باهاش ارتباط بگیره. و دختر مهتاب همهی اینها باهم بود! البته هرگز نمیگم این کتاب شاهکاره، چون نیست اما ارزش خوندن داره، خصوصا اگر تا به حال کتاب فانتزی نخونده باشید. کتاب داستان ساده و دلنشینی داره و تمام المانهای فانتزی از جادو بگیر تا اژدها و موجودات عجیب و نامیرایان و... رو تو دلش داره. ریتم داستان تنده و مدام اتفاقات جدیدی میوفته، راستش شاید این هم نقطه ضعف باشه و هم قوت. ضعفه چون داستان عمیق نمیشه و برخی ماجراها رو سرسری رد میشه. (اغلب انتقادها هم سر همینه) قوته چون نویسنده داستانش رو کش نمیده و با یه ماجراجویی هیجانانگیز جدید سورپرایزت میکنه. یعنی من هربار با خودم میگفتم خب این ماجرا هم تموم شد، پس بقیهی کتاب چی میشه؟ ولی باز نویسنده برامون یه داستان تازه داشت. البته واقعت یکی از معیارهای مهم دیگهم چه برای این کتاب و چه "دختری که در اعماق دریا افتاد" "تک جلدی بودن" بود. چون فکر میکردم با این شرایط اقتصادی ممکنه مردم نتونن راحت برای خرید مجموعه هزینه کنن. البته چون چاپ این دوتا کتاب خورد به اعتراضات و عقب افتاد جلد دوم دختر مهتاب در کشور مبدا در اومد و دیگه تکجلدی نیست اما میتونم بهتون اطمینان بدم که داستان اونقدر کامله که میتونید به چشم یه تک کتاب برید سراغش چون داستان نیمه نمیمونه و جلد بعدی یه ماجراجویی و داستان جدید در همون دنیاست. و در آخر: ▪︎ چرا نشر مجازی؟ این روزا ناشرین اوضاع خوبی ندارن، اغلب بین ۳۰۰ تا ۷۰۰ نسخه از کتاب میزنن اما نشر مجازی به خاطر شبکه فروش قویای که داره نه تنها میتونه تیراژ بالا بزنه بلکه قیمتهای خوبی هم میتونه بزنه. نشر مجازی به قیمت کاغذ و چاپ و... نگاه نمیکنه برای قیمتگذاری و فروش و قدرت خرید براش اولویته که باز به خاطر ساختاری که داره اون رو از ناشرای دیگه متمایز میکنه. بحث بعدی اون کیفیت چاپه، من دقیقا یادمه ۳ صبح یه ویدیو تیکتاکی از نسخه ویژه کتاب با باکسش برای ناشر فرستادم و گفتم اگر اینطوری چاپ نمیکنی من نمیرم براش مترجم پیدا کنم :)) و خب دقیقا همون چیزی شد که میخواستم، هم کتاب و هم آفراش ☆ ▪︎ بیشک دختر مهتاب یکی از زیباترین و متفاوتترین تجربههای من تو دنیای کتابا و صنعت نشره.