یادداشت _homagharibi_

1404/7/20 - 10:40

نبرد استال
        نبرد استالینگراد. تقریبا گوش همه‌ی ما با این واقعه آشناست. طولانی‌ترین، سخت‌ترین و خونبارترین نبرد جنگ جهانی دوم در جبهه‌های شرقی.
کتاب تنها گزارشی ساده از یک نبرد نیست، قلم عجیب، نافذ و شاعرانه سیمونوف روح آدمی را با خود به تک‌تک لحظات جنگ می‌کشاند؛ به لحظات بمباران که آسمان را روشن می‌کند، خمپاره‌هایی که در هوا سوت می‌کشند و زمین را آبله‌گون کرده‌اند، به خیابان ‌های ویران و ساختمان‌های سوخته که به آسمان پیوند خورده‌اند و صدای توپ‌های ضدهوایی و مسلسل‌ها که لحظه‌ای قطع نمی‌شود.
کتاب روایت مستقیمی است از رشادت‌ها و شجاعت‌های مردان و زنان روس که با امید و عشق به وطن، در میان دود و وحشتِ آتشِ دشمن و هیاهوی مرگ و زندگی، گاهی با کمترین امکاناتِ ممکن استقامت و پایداری کردند تا خاک‌شان را پس بگیرند.
خواندن این کتاب کوتاه تجربه‌ای فراتر از تاریخ‌نگاری است، سفری است به دل مقاومت و آزمون‌ها و لحظات به غایت سخت که خواندنش قلب هر انسانی به درد می‌آید. و این شعله‌ی شجاعت، ایمان، انتقام و همبستگی بود که سرنوشت یک ملت را تغییر داد و رقم زد.
در آخر اگر به خوانش ادبیات جنگ علاقه دارید، این کتاب می‌تواند پیشنهاد مناسبی برای شروع این دسته‌ی ادبی باشد.

عالی بود

1404/7/21 - 13:55