یادداشت بتول فته پور
کتاب «توتوچان: دختری آنسوی پنجره» برای من یه تجربهی خیلی خاص بود. داستانش ساده و صمیمیه، اما در دل همین سادگی، حرفهای خیلی بزرگی دربارهی کودکی، آموزش، و انسانیت داره. نویسنده با نگاهی کودکانه و در عین حال عمیق، خاطرات خودش از مدرسهای متفاوت به اسم توموئه رو تعریف میکنه؛ جایی که معلمها به جای محدود کردن بچهها، بهشون آزادی، اعتماد و احترام میدادن. توتوچان با انرژی و کنجکاویش خیلی زود تو دل خواننده جا میگیره. اما چیزی که بیشتر از همه برام جالب بود، شخصیت مدیر مدرسه بود؛ مردی که واقعا معنی آموزش درست رو میدونست و به تفاوتهای بچهها احترام میذاشت. این کتاب برام یادآوری کرد که چقدر مهمه به بچهها گوش بدیم، بهشون فرصت بدیم خودشون باشن و با عشق و احترام باهاشون رفتار کنیم. خوندنش یه جور حس آرامش، امید و الهام بهم داد. در سال ۲۰۲۳انیمهای با همین نام ساخته شد با حالوهوایی لطیف که تونسته فضای گرم و کودکانهی کتاب رو خوب به تصویر بکشه. طراحیها ساده و دلنشینه، و صداگذاریها حس صمیمیت داستان رو تقویت میکنه. البته مثل بیشتر اقتباسها، بعضی جزئیات کتاب جا افتاده، ولی روح کلی ماجرا و پیامهای اصلی مثل اهمیت آزادی در آموزش و احترام به کودک بهخوبی حفظ شده.