یادداشت tahoora🦋

1404/2/29

چهار صندوق
اولین تجربه من از آثار بهرام بیضایی که یک نمایشنامه فوق‌العاده و بسیار پرمفهوم بود.
چهار کس که با رنگ‌های سرخ و زرد و سبز و سیاه مشخص گردیده‌اند و به ترتیب نمادی از طبقات بازاری، روشنفکر، مذهبی و توده مردم می‌باشند، می‌کوشند تا برای رهایی از تهدیدهای احتمالی، مترسکی بسازند و...
درمتن حوادث، ویژگی‌ها و تفکرات برجسته هرگروه که رنگ‌ها، نماینده و نماد آنها بودند به خوبی بیان شد و دیالوگ‌های بسیار طلایی و پرتاملی دارد.
دلم برای سیاه خیلی سوخت که چوب سادگیش را خورد و به پای بقیه سوخت و همچنان می‌سوزد...
پیشنهاد می‌کنم حتما بخونید؛البته برای شروع نمایشنامه خوانی گزینه مناسبی نیست.
کتاب ده.

روشنا

روشنا

1404/2/30

من فقط یک نمایشنامه از بیضایی خوندم، ولی یه فکر، تعجب یا سوالی برام پیش اومد که چرا اگه همین متن رو یکی دیگه بنویسه میگیم خیلی کلیشه‌ای، نمادین و شعاردهنده است؛ اما بیضایی نه؟! چه تفاوتی هست که من نمی‌بینم؟

1404/2/30

خیلی از کتاب ها و متن ها برای من همینطوری بود...و برعکس خیبی از متون شاهکاری که چون نویسنده معروفی ندارند شناخته نشده. نمی‌دونم واقعا...سوال خوبیه...اگرچه فقط کتاب‌ها نیستند. فیلم‌ها و اثرهای هنری و...هم همین موارد رو میشه درونشون دید.
شاید واقعا چیزی دارتد که ما نمی‌دونیم و یا شاید بقیه آثار به پای یکی دوتا اثر شاهکار همه خوب تلقی شدند‌