یادداشت فاطمه پرورش زاده
1403/10/28
«یک مقالهی پژوهشی دربارهی حجاب یا یک رمان سطحی دهه شصتی، مسئله این است! » . بالاخره امروز کتاب را تموم کردم. خودم هم نمیدونم خوشم اومده یا نه اما با توجه به تبلیغاتی که برای این کتاب شد توقع بیشتری داشتم. کتاب از نظر من به دو لایه تقسیم شده بود: لایه اول پژوهشهای بسیار دقیق و جزئی که مو لای درزش نمیرفت. و لایه دوم به موازات این پژوهشها داستان زندگی یک دختر آمریکایی پیش میرفت. اما نقطهی توی ذوق بزن کتاب این بود که اصلا این دولایه باهم آمیخته نشده بودند و هرکدوم ساز خودش را میزد برای همین ما یک موسیقی زیبا از دل کتاب نمیشنیدیم. هرقدر بخش پژوهشی کتاب قوی و جذاب بخش داستانی به شدت افتضاح بود. انگار که نویسنده محترم در حال و هوای اثار م مودب پور و فهمیه رحیمی مونده بودن و از احوالات رمانهای امروزی و ذائقه داستانی مخاطب امروز غافل بودن. یعنی من اگر یک دوست مثل ماشا داشتم که همچین شوخیهای بی مزهای باهام میکرد خودمو حلق آویز میکردم.😒 بخش عاشقانه داستان هم خیلی سطحی و نچسب بود. خلاصه اینکه از همین تریبون از نویسنده محترم بابت پژوهشهای ارزشمندشون تشکر میکنم و باید بگم خیلی جاها حتی شبهه های منی که خودم محجبه هستم هم رفع شد و حتی گاها اشکم هنگام خوندن نتایج بررسی ها در اومد. اما بهتر بود چندتا رمان امروزی تر مطالعه یا با یک داستان نویس حرفه ای حتما مشورت میکردند.