یادداشت فرشته سجادی فر

بسم الله ا
        بسم الله الرحمن الرحیم

یادداشت غیر تخصصی برای یک کتاب تخصصی.
هر چی به روایت نزدیک  می‌شم بیشتر ازش فاصله می‌گیرم. به چشم من روایت چیزی نیست که بتونم بگیرم توی دستم و نشون‌تون بدم، ممکنه ناخوداگاه انجامش بدم اما واقعا از فرایند نوشتنش سر در نمیارم و خب هر وقت که فکر کردم دیگه یادش گرفتم فهمیدم ای دل غافل! اصلا اون چیزی نبوده که فکر می‌کردم.
پس روایت همه جا هست، از یه وزش ساده‌ی باد و تکون خوردن پرده بگیر تا دیدن نور از لای درزی به بزرگی دو کف دست:)
تامس نازنین کتاب رو به 9 فصل تقسیم کرده که اشتباه نکنم بعضی از فصلا رو به صورت خلاصه توی گزارش پیشرفت های مربوط به کتاب نوشتم.
عناوین فصل ها به ترتیب :
6-رویکردهای فمنیستی به روایت
7-روایت و ژانر
8- روایتهای رسانه‌های نوین
9-نتیجه گیری
از اسم فصل‌ها معلومه که موضوعیت بحث چیه و خیلی نمی‌خوام به این بخش ها بپردازم. من این کتاب رو دوست داشتم چون بهم نقشه‌های ساده‌ی برای نوشتن می‌داد. سیر تحرک و تحول قهرمان و داستان رو بهم به خوبی نشون می‌داد و کنجکاوم می‌کرد ترکیب داستان رو بهم بریزم تا ببینم چه اتفاقی میوفته.
فکر نمی‌کنم کسی رو بشه پیدا کرد که دلش نخواد از افسانه‌ها برای نوشتن اولین داستان‌هاش استفاده کنه، همیشه فکر می‌کردم باید خودم یه افسانه خلق کنم اما این کتاب بهم نشون داد بهتره از یه زاویه جدید به همون افسانه‌های قدیمی نگاه کنم و حالا ما یه داستان جدید داریم.

پ ن1: فکر می.کنم خوندن این کتاب مفید باشه اما یه جاهای نیازه درباره یک سری مطالبش پیش مطالعه علوم انسانی داشته باشیم یا استادی کسی باشه که یه چیزایی رو برامون توضیح بده.
پ ن2: روایت بخشی از نوشتنه اما همه اش نیست و شاید قالبی باشه که داستان رو توی اون قرار می‌دیم.
پ ن3:با خوندنش بی نیاز از تمرین یا خوندن دیگر منابع نمی‌شید، صرفا برای شروع خوبه. من به عنوان یه مرجع بهش زیاد رجوع میکنم تا تعاریف یادم بیاد و بتونم به کارم ادامه بدم پس ممکنه برای شما هم مفید باشه.
پ ن4: حتی اگر قرار نیست نویسنده حرفه‌ای بشید بهتره چندتا منبع نویسندگی و روایت کنار دستتون داشته باشید. آدم چه میدونه، شاید یه روزی بیلبوی درونتون بخواد برای فرودو داستان زندگیش رو تعریف کنه🧙🏻‍♂️

خب حقیقتا من نیازی به استاد برای فهمیدن مطالب کتاب ندارم مادرم هستن خودشون(مادر وی رشته‌شون علوم انسانی بوده و مدرک جامعه‌شناسی هم دارن و خودشون استاد دانشگان) 😂🤌

خدا حفظش کنه برات🫶🏻✨