یادداشت امیررضا سعیدی‌نجات

شکار انسان
        بسم الله

عنوان کتاب به شکل دقیقی محتوای آن را نشان می‌دهد. قرار است در این کتاب با انسان مواجه شویم اما انسانی که شکار می‌شود و مانند حیوان با او برخورد می‌شود. استعمارگران که بعد از دستیابی به منابع متعدد طبیعی با انبوهی از محصولات خام روبرو شده بودند و از طرفی با تکیه بر جریان انقلاب صنعتی و رشد تکنولوژی به مواد بیشتری نیازمند بودند شروع به تجارت برده کردند. در این میان کشور پرتغال که از قدیمی‌ترین کشورهای استعمارگر در سراسر جهان بود در زمینه برده هم پیشگام شد. 

تاریخ جریان برده‌داری را در این کتاب به شکل نسبتاً دقیقی می‌توانید بخوانید اما اگر می‌خواهید به عمق جریان برده‌داری بروید و در آن عمیق شوید ‌بی‌شک باید به کتاب ریشه‌ها رجوع کنید. این کتاب به بررسی نسل‌های متعددی از یک خانواده می‌پردازد و در انتها به آخرین نسل  برده‌های سیاه مهاجر آفریقایی می‌رسیم. فرد آخر، نویسنده کتاب است، اوست که از خاندان خود روایت می‌کند. روایت بیش از پنج نسل از انسان‌هایی که تنها به جرم محروم بودن مورد شکنجه، آزار و اذیت و همچنین تحقیر قرار گرفتند.

جریان انقلاب صنعتی همانطور که از دل کتاب مشخص است تنها و تنها با وجود برده‌داری به شکوفایی رسید اگر امروز اروپا به واسطه انقلاب صنعتی بر خود می‌بالد چرخ‌های این انقلاب را باید بر روی دوش مجروح سیاهان و سرخپوستان  سراسر جهان مشاهده کرد.
      
7

5

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.