یادداشت بابک قائدنیا

♦️ من با ا
        ♦️ من با این کتاب در برنامه «اکنون» «سروش صحت» و گفتگوی او با خانم تجدد آشنا شدم. کتاب «ایرانی‌تر» نوشتهٔ نهال تجدد، خودزندگی‌نامه‌ای است که به تلاقی و هم‌افزایی فرهنگ‌های شرق و غرب می‌پردازد و بخش‌هایی از داستان زندگی مشترک نویسنده با همسرش، ژان کلود کری‌یر، فیلم‌نامه‌نویس و شاعر مشهور فرانسوی، را بازگو می‌کند و نشان می‌دهد چگونه این پیوند فرهنگی، نویسنده را به درک عمیق‌تری از هویت ایرانی‌اش رسانده است.
تجدد در این کتاب به مقاطع مختلف زندگی‌اش می‌پردازد و تأثیر آن‌ها را بر موقعیت کنونی‌اش که با حضور مدام کری‌یر گره خورده، می‌سنجد. او از خاطرات زندگی خود با همسرش و مشاهیر ایرانی که با آن‌ها آشنایی داشته، سخن می‌گوید و از گذشتۀ خانوادگی‌اش و زندگی در ایران و آشنایی با فرهنگ شرق روایت می‌کند.
کتاب از دو بخش، یکی ایران و دیگری انیران، تشکیل شده که هر دو جذاب و خواندنی است.
👈  یکی از نقاط قوت کتاب، توانایی نویسنده در ترسیم چهره‌ای واقعی و ملموس از ایران است که با تکیه بر آگاهی‌های موثق او، تصویری غنی از فرهنگ و تمدن ایرانی ارائه می‌دهد. همچنین، تجدد نشان می‌دهد که چگونه نگاه زیبای همسرش به ایران، او را به جوهر ایران بیشتر پی برده و ایرانی‌تر شده است.
خواندن این کتاب را پیشنهاد می‌کنم.
از متن کتاب:
🔴 ... به نقل از مولوی: ما بر آنیم که زندان را بر خود بوستان نماییم.
🔴 ایرانی بودن، قصه‌ای‌ است که هر نسل باید از نو آن را تعریف کند.
🔴 ما وارثان سرزمینی هستیم که در آن شعر، دیوارها را بلندتر از هر سنگی بالا برده است.
🔴 گاهی وطن، جایی در دل آدمی است، نه نقطه‌ای روی نقشه.
🔴 فرهنگ، چیزی نیست که در کتاب‌ها بماند؛ در رفتار روزمره‌ات جاری است، حتی اگر آن را نشناسی.