یادداشت سعید بیگی
1403/6/12
کتاب با تصویر ساده و زیبایی از امام موسی صدر در روی جلد و بخشی کوتاه از سخنان وی، در یک مصاحبه که حدود یک سال پیش از ربودهشدنش انجام شده، آمده است. در این کتاب پس از سخن ناشر، متن مصاحبۀ وی با خانم مونا مکی را میبینیم و سپس مجموعهای از تصاویر امام موسی صدر و بستگان و اطرافیان ایشان و شخصیتهای سیاسی و مذهبی مرتبط با ایشان از لبنان و بعضی نقاط دیگر جهان و در پایان هم نمایهای از مطالب مطرح شده در کتاب و مصاحبه دیده میشود. نثر کتاب خوب و روان و خوشخوان است و ویراستاری هم خوب است و متنی یک دست و خواندنی را شاهدیم. من برای نخستین بار از زبان خود امام موسی صدر؛ اندیشهها، افکار و برنامههای دینی، ملی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگیاش را دیدم و خواندم و بخشهای زیادی از تفکرات، آرمانها و دیدگاههایش را پسندیدم و نکات جالبی را در اندیشهها و برداشتهایش از اسلام و قرآن کریم دیدم. البته مدتها قبل ایشان را میشناختم، اما چندان اطلاعات دقیقی از افکار، روحیات، شخصیت و محبوبیتشان بین مردم لبنان نداشتم که بدانم این مرد بزرگوار اینگونه در بین مردم لبنان محبوب و تاثیرگذار بوده و هست. در بخشهای مختلف کتاب؛ امام موسی صدر پس از مرور وقایع مهم زندگی، به فعالیتهای فوقالعادۀ خود در جنوب لبنان و تلاشهایش برای رفع تفرقه و جلوگیری از جنگ داخلی و برادرکُشی و درخواست از تمام گروههای سیاسی و مذهبی و آحاد مردم لبنان، به اتحاد و همبستگی برای مبارزه با رژیم اشغالگر قدس اشاره کرده است. سپس مواضعش را در قبال مسائل مختلف دینی، ملی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی به طور خلاصه و فهرستوار بیان نموده است. امیدواریم به زودی امام موسی صدر به آغوش گرم خانوادۀ محترمشان بازگردند و این انتظار طولانی با خوشی و سلامتی پایان پذیرد. انشاءالله!