یادداشت نفیسه سلطانی
حماسه حسینی متفاوت ترین کتابی بود که در مورد امام حسین(ع) و عاشورا خوندم. جلد اول مجموعه سخنرانی های شهید مطهری درباره امام حسین(ع) و عاشوراست. من انتظار داشتم که فقط به حادثه کربلا و اتفاقاتی که افتاده پرداخته بشه اما با موضوعات خیلی وسیعتری مواجه شدم. تو این کتاب شما در مورد ماهیت قیام امام حسین، تحریفات واقعه عاشورا، وظیفه ما دربرابر این تحریفات، عوامل موثر در نهضت حسینی، ارزش هرکدوم از این عوامل، امر به معروف و نهی از منکر، تبلیغ، مبلغ، نقش زنان در تاریخ، تحلیل عاشورا، درس های عاشورا و خیلی موضوعات دیگه که ما شاید فکر نمی کنیم که به قیام امام حسین ربط داشته باشه ولی ربط داره و شهید مطهری در موردشون صحبت می کنه و سعی میکنه که ابعاد مختلف این قیام رو بررسی کنه و به ما بشناسونه. تمام فصل های این کتاب نکات خیلی مهمی رو بهم یاد دادن اما چند قسمت از این کتاب به نظرم خیلی جالب تر اومد و خیلی بهشون فکر کردم. برای من فصل دوم که درمورد تحریفات در واقعه عاشورا صحبت میشه خیلی جدید بود تا حالا از این موضوع نه جایی شنیده بودم نه خونده بودم و خیلی فکرم رو به خودش مشغول کرد. از تحریف لفظی و معنوی صحبت میشه از عوامل تحریف، بررسی خود این عوامل خیلی برام جالب بود به نظرم خیلی نکات مهمی داشت(کل کتاب مهم بود) از اینکه حالا ما (عوام و خواص) چه مسئولیتی در برابر این تحریفات داریم صحبت میشد، از مجالس روضه! از اینکه چطور بعضی از این مجالس به این تحریفات دامن میزنن و ... هر سطرش برام جالب و جدید بود. فصل ششم که در مورد امر به معروف و نهی از منکر بود (که 114 صفحه به این فصل اختصاص داده شده) هم جزو بخش هایی از کتاب بود که من خیلی ازش لذت بردم و یاد گرفتم. خیلی از سوالات و نقاط ابهامی که در مورد امر به معروف و نهی از منکر تو ذهنم بود رفع شد و دیدم نسبت به این موضوع تغییر کرد. در مورد امر به معروف در نهضت حسینی صحبت میشه، در مورد شرایط امر به معروف، مراحل امر به معروف و نهی از منکر، انواع امر به معروف، اینکه ما تا الان چه عملکردی در این زمینه داشتیم و مهم تر از همه تو این فصل در مورد فلسطین صحبت میشه که به نظرم یکی از مهمترین بخش های این کتاب بود. یه جای دیگه که خیلی برام جالب بود نقش زن در تاریخ بود که واقعا ازش لذت بردم. این سه تا تعبیری که شهید مطهری برای انواع زن به کار میبره (شی گرانبها، شخص بی بها و شخص گرانبها) و تاکید میکنه اسلام از زن انتظار داره از نوع سوم باشه، این چیزیه که تا ابد تو ذهنم میمونه اونم تو زمانه ای که همه ازت انتظار دارن مورد دوم باشی. فک کنم بارها و بارها برگردم و این بخش از کتاب رو بخونم. سطر به سطر کتاب پر از نکات مهم و مفید بود و من صد در صد این کتاب رو به همه پیشنهاد می کنم. فکر می کنم این کتاب برای هر کسی (حتی اگر اعتقادی به اسلام هم نداشته باشه) چیزی برای یاد دادن داشته باشه. حالا اگر مسلمان باشی و عاشق امام حسین(ع) استفاده های فوق العاده زیادی از حماسه حسینی 1 می تونی ببری.