یادداشت رعنا حشمتی
1404/3/5
چقدر سخته برام از این کتاب گفتن... چون واقعا نمیدونم چی بگم. مثل همیشه. اما همون وقتهایی ادامه دادن ارزشمنده که میترسی و نمیتونی. پس تلاشم رو میکنم. این داستان دربارهٔ دختریه به اسم «گینا». دختر چهاردهسالهای که همیشه فکر میکرد دنیا همونیه که تا حالا زندگی کرده؛ امن و پر از خندههای پدرش، با نگاهی که انگار همیشه میفهمیدش، حتی وقتی هیچی نمیگفت. اما یهو... همه چی عوض میشه. پدرش بدون هیچ توضیحی میبرتش مدرسهای به اسم «ماتولا»—یه مدرسه شبانهروزیِ دخترونه، با دیوارهای بلند، قوانین سفتوسخت و نگاهی که مهربون نیست. و همونقدر سریع که آورده بودش، تنهاش میذاره و میره. اون چیزی که بیشتر از همه میلرزوندش، این بود که نمیفهمید چرا. چرا پدرش همچین کاری کرده؟ چرا هیچچی نگفت؟ و حالا با این همه چرا، باید توی جایی دوام بیاره که حتی خودش رو هم درست نمیشناسه. حالا همه چیز دگرگون شده. باید دوست پیدا کنه و با محیط عجیبی که هیچ سنخیتی با زندگی گذشتهاش نداره کنار بیاد. و ماگدا سابوی عزیزم... که حتی از داستانهای وجود نداشته هم کتابهای فوقالعاده میسازه چه برسه به این که اینقد داستانش هم تاملبرانگیزه. جنگه. دنیا بیرحمه. و ما این دنیای عجیبی که شاید الان یه درکی ازش داشته باشیم رو از چشم گینا میبینیم. معصومانه و دور از واقعیت. گاهی احمق. گاهی بچوک. و من خیلی از دیدهای غیرمستقیم خوشم میاد. از اینکه یه واقعیتی که همه تقریبا بهش احاطه داریم رو یه جور دیگه نگاه کنیم و ببینیمش. خیلی خیلی خوب و ظریف بود این کتاب. واقعا دوستش داشتم. خیلی... خوشحالم که بعد از مدتها آرزومندی برای خوندنش بالاخره بهش رسیدم. با اینکه طولانیه خوندنش خیلی کم زمان برد و با شوق و ذوق روز و شبهام رو باهاش گذروندم.
12 ساعت پیش
سلام! دمت گرم که این کتاب فوقالعاده رو به اشتراک گذاشتی. «ابیگیل» واقعاً داستانی هست که هر صفحهش پر از پرسش و احساسهای پیچیده است. مخصوصاً وقتی که گینا ناگهان تو دنیایی کاملاً غریب و سختگیر تنها میافته، انگار همه چیز زیر و رو میشه و ما هم مثل خودش گیج و سردرگم میشیم. شاید سختترین بخشش همون لحظههای بیجوابیه؛ وقتی حتی نزدیکترین آدمها جواب سوالهامون رو نمیدن و ما فقط باید راه خودمون رو پیدا کنیم. به نظرم این کتاب یه دعوت بزرگ به تحمل ترسهاست، چون ادامه دادن وقتی همه چی تاریک و نامعلومه، بزرگترین قدرتیه که داریم.
رعنا حشمتی
11 ساعت پیش