یادداشت عرفان
1403/11/9
معرفی کتاب ماه پنهان است این کتاب در سال 1942 توی جنگ جهانی دوم به چاپ رسید و در همان زمان به شهرت رسید. جان اشتاین بک در این کتاب به طور واضح رفتار سربازان اشغالگر را در ابتدای محاصره شهر و رفتار آنها بعد از مدتی را به تصویر می کشد. درواقع جان اشتاین بک در این کتاب نشان میدهد که سربازان بعد از مدتی حالشان از آن شهر و مردمانش بهم میخورد که سبب می شود برخی از آنها دیوانه شوند که سبب سرکوب آنها توسط حکومت خود می شود و در جایی از کتاب می خوانیم که <<آنان از لحاظ روحی در محاصره بودند>>. این کتاب با ترجمه ی <<خانم شهرزاد بیات محود>> به چاپ رسیده است که به شدت روان است و احساس میکنم هیچ عیب و نقصی نداشت. کتاب ابتدا درباره مغازه دار محبوب شهر یعنی<< آقای کورل >>صحبت میکند که قایقش را به افسر پلیس و پستچی برای ماهیگیری قرض داده که سبب می شود آنان شاهد ورود افراد مهاجم به محل سکونت خود شوند. در اینجا ما مقاومتی از جوانان شهر میبینیم که بی فایده است که سبب میشود آنها به سریعترین شکل ممکن کشته شوند. بعد از سرکوب آنها ، <<سرهنگ لنسر >>که فرمانده لشکرمهاجم می باشد درخواست میکند ملاقاتی با شهردار شهر یعنی <<آقای اوردن>> داشته باشند که طی ملاقات آنان ،سرهنگ لنسر شهردار را مجبور میکند که در استخراج زغال سنگ با آنان همکاری کنند. که بعد از مدتی کوتاه سبب می شود اتفاقات بسیار بد برای مردمان شهر و افراد مهاجم بیفتد. این کتاب داستانی بسیار گیرا و نرمی دارد که شمارا مجبور میکند ساعت ها به پای آن بنشینید. و فضا سازی بسیار خوبی دارد که به جذاب بودن آن می افزاید