یادداشت مریم علویان

من کی هستم؟
        از کتاب‌هایی که داستان خوب و البته جذابی برای کودکان درمورد بیان هویت فردی و پذیرش خود با تمام تفاوت‌ها تعریف کرده است.

البته این کتاب در راستای همجنسگرایی ه کاملا

از کدوم صفحاتش این برداشت به کودک منتقل می‌شه؟

از صفحه ۱۹ که نمادها شروع میشه
ما اسم همجنسگرایی و همجنسبازی رو به هنوان القا به کودک نمیبینیم ولی المان ها نمادها برای کودک زمینه سازی میکنن اسب تک شاخ رنگین کمانی نماد همجنسگرایی ه رنگین کمان به تنهایی هم نمادشون هست و این عادی سازی در ذهن کودک هست و در کنار نماد خود داستان رو هم با نماد خیلی ظریف پیوند زدن کسی که الزاما مثل دیگران نیست ولی درنهایت به پذیرش میرسه
@alavianm

من شبیه شما فکر نمی‌کنم. نماد وقتی کار می‌کنه که ازش کارکرد داستانی گرفته شده باشه. وقتی با مخاطب کودک طرفیم هم این مساله جدی تره و این‌جا هم کارکردی از نمادها گرفته نشده.
درمورد ایده‌ی معنایی داستان و به پذیرش رسیدن با توجه به تفاوت‌ها، باید بگم که کتاب‌های زیادی با این ایده‌ی معنایی و این موضوع نوشته شده‌اند. درسته که این‌جا به صورت واضح با موجودی طرفیم که بین دو گرایش و دو نوع از بودن مردده و هم هردو هست و هم هیچ‌کدوم نیست ولی این لزوما مخاطب کودک و حتی بزرگسال رو به گرایشات جنسی و هم‌جنس‌گرایی نمی‌رسونه. و شاید حتی لازم باشه اتفاقا برای مخاطبی که کمی بزرگ‌تره مساله رو باز کرد و گفت که در هر انسانی ویژگی‌های انسانی و زنانه و مردانه‌ای هست و ... اصلا بشه گفت‌و‌گوی مفید.
فکر می‌کنم فارغ از نیت نویسنده، برخورد ما و مخاطب‌های اصلی که کودکان هستند با کتاب مشخص می‌کنه که چی ازش برداشت می شه و چه‌بسا وقتی کتابی از نماد استفاده می‌کنه ولی نمی‌تونه باعث بشه برداشت صددرصد هدفش صورت بگیره، در انتقال مطلب مورد نظرش شکست‌خورده است و جای نگرانی هم حتی نداره.
@Sara1377

درواقع اگر خود این داستان بدون این المانها و نمادها منتشر میشد موضوع پذیرش افراد متفاوت و از اون مهم تر پذیرش خود به صورتی مستقل و متفاوت از دیگران موضوع عالی برای انتقال به کودک بود قطعا و حتما
ولی وقتی پیوند با نمادها میخوره میتونه در ذهن کودک شما تصویر مطلوبی رو ایجاد کنه که سالها بعد وقتی با اون طور گسترده تری روبه رو میشه قبح زدایی ش از کودکی ش شروع شده

در ادامه این کامنت: ابدا منظورم این نیست که بچه های ما با خوندن این کتاب همجنسگرایی رو میفهمن یا بهش گرایش پیدا میکنن یا فرضا بعدا باعث نزدیکشدن شون به این عمل میشه
قطعا که نه مشخصه که نه چون داستان مستقیم نپرداخته
ولی بحث قبح زدایی و القای همجنسگرایی کاملا مشهوده

به این کتاب بارها نقد شده  از دوستان خودمون در دانشکده روان دانشگاه تهران هم این نقد رو داشتن اما شخصا واکنش خاصی مبنی بر عدم انتشار کتاب ندیدم
حتی داخل اپ طاقچه به راحتی در اشتراک در دسترس ه یعنی جلوی گستردگی دسترسی به کتاب حتی در یک سطح کوچیک و ساده هم گرفته نشده