یادداشت محدثه سلمانی
1403/7/29
سفیر قدس خاطرات زندگی پرفراز و نشیب آقای شیخ الاسلامه. آقای شیخ الاسلام قبل از انقلاب توی آمریکا درس خوندن و عضو انجمن اسلامی دانشجویان بودن و بعد هم به خاطر تسلط به زبان انگلیسی، توی ترجمه اسناد لانه جاسوسی و نگهداری از گروگان ها نقش داشتن و بعد وارد وزارت امورخارجه شدن. عمده فعالیت های آقای شیخ الاسلام مربوط به منطقه فلسطین و لبنان و سوریه می شه. این کار نشر راه یار که روایت های اشخاص رو به صورت کتاب درآورده خیلی ارزشمنده. کلا روایت ها جذاب و خوندنی ان. حالا هرچی سوژه پربارتر و خوش محضر تر و حوادث نقل شده جذاب تر و مهم تر باشه روایت خوندنی تره. آقای شیخ الاسلامی که من توی کتاب دیدم یک آدم خوش محضر، انقلابی، باتجربه، بزرگوار، فروتن و شوخ طبعه که بخش های خیلی جالبی از تاریخ انقلاب و مقاومت رو تجربه کرده و جزئیات باارزشی از هرکدوم در اختیار مصاحبه گر و خواننده گذاشته. خیلی از مطالب کتاب درباره انجمن اسلامی دانشجویان و فضای حاکم بر مبارزات دانشجویان خارج از کشور، لانه جاسوسی و اسنادش و فعالیت های سیاسی دوران جنگ برام تازگی داشتن. خاطرات آقای شیخ الاسلام از تولد حزب الله و جنگ 33روزه و ارتباط نزدیکش با شهید سید حسن نصرالله و شهید عماد مغنیه خیلی شیرین و غبطه برانگیز بودن. وسط خوندن این بخش از کتاب بود که سید مقاومت شهید شد و احتمالا چشم آقای شیخ الاسلام توی اون دنیا به جمالش روشن شده. شخصیت آقای شیخ الاسلام هم روم خیلی اثر گذاشت. انگار جلوی روش نشستی و خودشون دارن برات همه این ها رو با لبخند و لطف پدرانه تعریف می کنن. معاشرت با افراد نورانی و شهدا از این آدم یک مرد خوش فکر بزرگوار ساخته. ان شاء الله همه اون شهدا و بزرگانی که باهاشون در دنیا حشر و نشر داشتن شفیع آخرتشون باشن.
1403/7/30
پیوستگی نداره. توی مقدمه اشاره شده که کتاب حاصل تجمیع چند مصاحبه و صحبت هست؛ میشد یه بازنویسی بشه و نتیجه خیلی روانتر دربیاد. @mo_salmani
محدثه سلمانی
1403/7/30