یادداشت فاطمه معروفی
1403/11/7
کتاب «دزیره» داستان زندگی دزیره کلاری، دختری ساده از مارسی است که زندگیاش با عشق به ناپلئون بناپارت وارد مسیری پیچیده میشود. نامزدی کوتاهمدت با ناپلئون، ازدواج با ژان باتیست برنادوت (پادشاه آینده سوئد) و در نهایت رسیدن به مقام ملکه سوئد، مسیر پرماجرای او را شکل میدهد. این رمان، روایت عاشقانهای است که بهخوبی با تاریخ دوران ناپلئون گره خورده است. نکات مثبت: •ترکیب داستان و تاریخ: کتاب توانسته وقایع تاریخی اروپا در دوران ناپلئون را بهصورت جذاب و ساده بیان کند، بدون اینکه حس درس تاریخ بدهد. •شخصیتپردازی جذاب: دزیره، دختری ساده و صادق است که خواننده بهراحتی با او همذاتپنداری میکند. •نگاه زنانه به تاریخ: این کتاب روایتی متفاوت از دوران ناپلئون ارائه میدهد و نشان میدهد چطور یک زن در بطن تغییرات تاریخی قرار میگیرد. •سبک روان: زبان و روایت کتاب ساده و دلنشین است و خواندنش را برای همه سنین جذاب میکند. نکات منفی: •طولانی بودن داستان: برخی قسمتها ممکن است به نظر خستهکننده برسد، بهخصوص برای کسانی که به تاریخ علاقه چندانی ندارند. •جزئیات زیاد: گاهی اطلاعات تاریخی بیش از حد وارد داستان میشود و ممکن است روایت عاشقانه کتاب را کمرنگ کند. •نگاه رمانتیک به تاریخ: کتاب گاهی تصویری ایدهآلی از تاریخ ارائه میدهد که شاید برای مخاطبان واقعگرا چندان جذاب نباشد. در کل«دزیره» یک رمان عاشقانه-تاریخی است که داستانش ترکیبی از عشق، سیاست و تحولات تاریخی اروپاست. با اینکه ممکن است جزئیات تاریخی آن کمی طولانی به نظر برسد، اما شخصیتپردازی عالی و روایت دلنشین آن باعث میشود کتاب برای علاقهمندان به داستانهای عاشقانه و تاریخی انتخاب خوبی باشد، اما خب راستش این طولانی بودن داستان و بیان یک سری جزییات من رو کلافه کرد😑 و اینکه خیلی جالبه که دو قرن پیش یک دختر چهارده ساله چقدر از نظر خودش تصمیماتش کامل و عاقلانه بودن!