یادداشت کتاب‌فام

کتاب‌فام

کتاب‌فام

2 روز پیش

        ۷۱ صفحه در ۱ ساعت.

«هارولد شِکتِر» در مجموعه Bloodlands Collection به ۶واقعه هیجان‌انگیز، قتل‌های سریالی و البته فراموش‌شده‌‌ای می‌پردازد که ملتی را شوک‌زده کرد.

«آدم‌کش شاعر» در بین ۶کتاب مجموعه Bloodlands Collection، شاید وحشتناک‌ترینشان باشد؛ تصویری از تاریخ شنیع آمریکا و جست‌وجویی در قلب سیاه تاریخ آمریکا.
«شِکتِر» در این کتاب این‌بار به سراغ «چارلز اشمیت» معروف به «اسمیتی» می‌رود از شهر توسانِ آریزونا. کوتوله چهارشانه‌ای که خودش را مثل «اولیس پریسلی» بزک می‌کرد و تقلید زمختی از یک "پسر بد" بود. جوانکی که در بحبوحه دهه ۶۰ میلادی در میان جوانان چرم‌پوش و دل‌زده‌ی آمریکائی تبدیل به کابوس توسان شد. کسی که بعدها معروف شد به «فلوت‌زن توسان» و با آرایش عجیب و غریبش خودش را جای جوانان کم‌سن جا می‌زد و یاغی‌گری‌اش جاذب جوانان سرخورده تنهایی بود که برایش هر کاری می‌کردند: از خرده‌خلاف بگیر تا آدم‌کشی. و با کمک دوتا از همین نوچه‌هایش بود که در ۱۹۶۴ دست به اولین قتلش زد. اما این تازه ابتدای کارش بود که در کم‌تر از یک سال، قتل دوخواهر دیگر را به دنبال داشت و هر زمانی هم که دست می‌داد، بدون شرمساری و ملاحظه لاف این قتل‌ها را هم می‌زد و این‌جاست یکی از بزنگاه‌های کتاب که فارغ از چرایی ظهور شخصیتی مثل «اسمیتی»، چه بر سر جوانان یک کشور می‌آید که با شنیدن این لاف‌های قتل، دم برنمی‌زنند و سکوت اختیار می‌کنند؟

تصاویر خشک و وحشتناکی که «شِکتِر» از «اسمیتی» و حلقه‌اش به تصویر می‌کشد، به هیچ‌وجه تملّق‌آمیز نیستند، بلکه حقایقی هستند از خود «اسمیتی» و اطرافیانش. پرداختن به این‌همه جزئیات در چنین روایت‌های کوتاهی جالب است و جالب‌تر این‌که چنین داستان‌های وحشتناکی را درباره‌ی پرونده‌ها و قاتلینی می‌خوانیم که کم‌تر شناخته شده هستند.

«اسمیتی» که در دوران مدرسه‌اش غول بی‌شاخ و دُمی هم نبوده، پس از روی آفتاب افتادن همه‌ی این اعمال و زندانی شدن، دست به سرودن شعر می‌برد و توجه و همدلی «ریچارد شلتون»، استاد دانشگاه آریزونا را هم برمی‌انگیزد که اشعارش را هرچند "خام" اما "حاکی از استعدادی چشمگیر" توصیف کرده بود، "اشعاری پرشور و اغلب تیره و رعب‌آور ولی دارای انرژی و صراحت کلامی قابل توجه" و کار به جایی می‌رسد که برایش در زندان‌های ایالتی کلاس‌های نویسندگی خلاق خصوصی برگزار می‌کرد.

«آدم‌کش شاعر» نگاهی دیگر به علل این رخدادها و حال‌وهوای آمریکای آن‌زمان دارد.
      
1

0

(0/1000)

نظرات

تاکنون نظری ثبت نشده است.