یادداشت عین را الف میم

📝یادداشت
        📝یادداشت

دوره ای این روزها در حال برگزاری است که حضور اساتید در سطح دکتری در آن مرا واداشته از کهن مطالب پزشکی تا دغدغه های امروز آن به گفت و گو بپردازیم ...
امروزه منابع تاریخ پزشکی از جمله تاریخ پزشکی ایران سیریل آلگود و ابراهیم نژاد و همین طور کتاب تاریخ پزشکی جهان مگنر هر کدام بازتابی گزارشی از رویکرد این علم در تاریخ علمی است و در عرض آن کتابی مثل نزهة الارواح شهرزوری و تاریخ الاطباء و الحکما ابن جلجل یا قفطی تبلوری دیگر و دریچه ای وسیع تر به این دانش است .

📜 کهن الگو های یونگ را از خواب بیدار کنیم و به جهان پزشکی نگاهی بیندازیم می‌بینیم کهن الگوهایی پیر و سالخورده اما جوان تر از روش های بالینی امروز در میدان عمل خود را نشان میدهند

📚قانون ابن سینا در عین حال که تحول تاریخ پزشکی است چون اشارات و تنبیهاتش در مبادی و مبانی دارای استعاره های گوناگون است به وجهی که از اسم کتاب در مقابل با کتاب فلسفی اش یعنی شفاء میتوان به این جهانواره ی بالینی شیخ به دید استعاره ای واقعی نگاه کرد .

🩺 امروزه رویکرد بالینی را در گزاره های جزئی و تکنیک ها چنان خلاصه کردند که اگر حواسمان نباشد قبول کردیم انسان چیزی جز یک ربات نیست ! و جهش و گیرش و دهش و حتی پذیرش را به روش رباتیک به جان خریده ایم ...

📉 گزارشات و آمار چنان که در هیاهوی اوایل دار الفنون و حضور پزشکان فرنگی در طمطراق نشان میداد امروزه اینگونه نیست و چنان رنسانس ، رنسانسی در استقبال مردم از متون کهن و طبیعت شناسی قدیم رخ داده است .

🪜 در این دوره سعی شده است کلیات آنچه را که از تاریخ علم ، نگاه بالینی قدما و تفکیک پارادایم هایشان به دیده ی بررسی می‌رسد گفت و گو کرد

نظر تون رو با من به اشتراک بزارید !