یادداشت مرضیه‌بانو

مرضیه‌بانو

مرضیه‌بانو

1404/7/13 - 21:29

✅️در جلد دوم کتاب "آتش بدون دود" شاهد رشد آگاهی‌ سیاسی در ترکمن صحرا هستیم.
در جلد قبلی، بیشتر درگیری‌ها بر سر مسائل قبیله‌ای، فرهنگی و اقتصادی درون صحرا بود اما در این جلد، تاکید بر نحوه شکل گیری گروه‌ها و احزاب و مبارزات سیاسی در ترکمن صحرا با هدف مبارزه با دولت مرکزی و گاهی روس‌هاست.

✅️داستان در دهه ۲۰ خورشیدی در ایران رخ می‌دهد. سالهایی که بخشهایی از ایران توسط نیروهای شوروی و بریتانیا اشغال شده و دولت مرکزی ضعیف است، در این وضعیت همانطور که در داستان به خوبی نشان داده می‌شود، احزاب و گروه‌های مختلف با اهداف سیاسی گوناگون شکل می‌گیرد که با وجود تفاوتهایی که دارند در تقابل با دولت مرکزی با یکدیگر هم‌مسیر هستند.

✅️تعدادی شخصیت جدید در این جلد وارد داستان می‌شوند که اکثرا مربوط به مبارزات سیاسی است اما همچنان کل داستان حول دو شخصیت محوری مارال و آلنی می‌چرخد. به نظرم شخصیت پردازی آلنی بهتر از همه شخصیت ها انجام شده است. در این جلد برخی شخصیت‌ها از داستان حذف یا حضورشان بسیار کمرنگ می‌شود.

✅️مبارزه یاشا، ماجرای بیماری کبتر، عشق آلا و آیلر همه از جمله رخدادهای داستان هستند که هر کدام بار احساسی داستان را تقویت می‌کنند.

✅️در این جلد شاهد گفتگوهای طولانی میان شخصیت‌ها درباره موضوعات مختلف مانند عرفان، رابطه و عشق، دین، اصول و آرمان های سیاسی و ... بودیم که می‌تواند برای مخاطب صبور بخش جذاب داستان و برای برخی مخاطبان بخش کسل کننده‌ای به حساب آید.

💚درمجموع من این جلد را هم دوست داشتم و به نظرم نویسندگی چنین داستانی بسیار دشوار است و نادر کار بزرگی انجام داده است.

و یک جلد دیگر از این سه جلدی باقی‌است....

پ.ن:
۱. الحمدلله