یادداشت مصطفی رحیمی

خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی
        یکی از کتاب های عالی در زمینه خاطره نویسی است. خواندن زندگینامه شخصیت های بزرگ دنیا همیشه از علاقه مندی هایم بوده به خصوص اگر این شخصیت، از شخصیت های برجسته کشورم باشد. کتاب درباره خاطرات خودنوشته رهبر انقلاب در دوران اسارت ایشان قبل از انقلاب است. سال های سخت زندان به خوبی در این کتاب بیان شده تا جایی که شما خودتان را می توانید در این موقعیت تصور کنید؛ برای مثال در قسمتی از کتاب، بخشی از خاطرات بیان می شود که برای چند لحظه افتاب در داخل سلول می تابد و این لحظه به خوبی در کتاب تصویر شده است. متاسفانه در زمینه زندان های قبل از انقلاب و خاطرات دستگیری های ساواک و ظلم هایی که به مردم ایران شده، کتاب خوب زیادی نیست اما می توان به جرئت گفت که این کتاب، یکی از بهترین کتاب در این موضوع نیز می باشد. در کتاب بخشی به عنوان نقش همسر رهبر انقلاب در فعالیت ها و مبارزات ایشان بیان شده است که از بخش های جذاب و قابل توجه کتاب است چرا که در این بخش، قسمتی از زندگی شخصی رهبر انقلاب نیز بیان می شود و اینجا متوجه میشوید که داشتن یک همسر همراه چقدر موثر است در موفقیت شوهر. بخشی دیگر از کتاب که قابل توجه است، علاقه زیاد رهبر انقلاب به مطالعه است که ایشان حتی در برهه ای که رئیس جمهور می شوند و به خاطر مشغله زیاد باعث می شود چند روز نتوانند کتاب بخوانند، به خودشان نهیب می زنند تا دوباره مطالعه کتاب را شروع کنند. خواندن این کتاب را به هر قشری با هر سلیقه ای پیشنهاد میکنم زیرا این کتاب طوری نوشته شده که برای همه اقشار جذاب است.