یادداشت Mohammad Hadi Shadloo
1404/4/21

کتاب آن بهشت دیگر، یک روایت الهام گرفته از واقعهای تاریخیه که در سال ۱۹۱۲ در جزیره مالاگا اتفاق میافته که برای جلوگیری از اسپویل درموردش صحبت نمیکنم. این کتاب، داستان زندگی ساکنان جزیره سیب رو روایت میکنه؛ جزیرهای که هم یادآور جزیره مالاگاست و هم نمادی از بهشته. نویسنده با الهام از روایات مذهبی و تاریخی، شخصیتهایی خلق کرده که هرکدوم بار معنایی عمیقی دارن و یادداشتهای مترجم تا حد زیادی نقش و نماد هر شخصیت را برای مخاطب روشن میکنه. به نحوی میشه گفت اکثر شخصیتهای این داستان خلق نشدن، بلکه از گوشه گوشه تاریخ و روایات مذهبی جمعآوری شدن. عکسی که قرار داده شده، یکی از نقاشیهای Charles Ethan Porter نقاشیه که شخصیت عیتان، یکی از مهمترین افراد داستان، از روی اون نوشته شده. درطول داستان، تقریبا سرنوشت چند نسل از ساکنین این جزیره رو دنبال میکنیم درحالی که تمرکز داستان بیشتر روی نسل آخری هست که اتفاق الهام گرفته از سال ۱۹۱۲ جزیره مالاگا رو تجربه میکنن. نقش مذهب در روایت یکی از جذابترین جنبههای این کتابه. اعتقادات نویسنده در جزئیات داستان مشهوده و برای من همیشه جذابه که شخصیت نویسندهها رو داخل نوشتههاشون ببینم. روند داستان نسبتا سریع و روان پیش میره و با وجود تمام نمادها و اشارات تاریخی مذهبی، کتاب سنگینی نیست و نویسنده منظورش رو به صورت تقریبا مستقیم بیان میکنه. برای من خوندن این کتاب تجربه شیرینی بود و اگه شما هم به این سبک کتابها علاقه دارید، میتونه تجربه نسبتا متفاوتی واستون بسازه.
هانـی🐋
1404/4/21