یادداشت مالیس
کتاب بادیگارد رو تموم کردم و برای من، مطالعهش واقعا حس خوبی داشت. میتونم این حس رو به خوردن یه نوشیدنیِ لذتبخش توی پاییز، یا فکر کردن به فانتزیهای نوجوانانه با بازیگر موردعلاقه تشبیه کنم. ما اینجا با یک کلیشهی قدیمی روبهرو هستیم: عشق بین یک بازیگر و بادیگاردش؛ اما این بار از نوعی متفاوت. همیشه توی این مدل از داستانها با یک مردِ هیکلیِ جذاب روبهرو بودیم که به عنوان بادیگارد، از عشقش که از قضا همون بازیگر باشه مراقبت و محافظت میکرد. اما این بار کلیشهها تغییر داده شدن و بادیگاردِ داستان، یک زنِ ریز جثهی معمولیه که از قضا یک احساساتی هم به مشتریش داره. مثل همیشه از کلیشهای نبودن کتابها استقبال میکنم و این برام یک نقطهی قوت محسوب میشه. بنظرم قلم نویسنده خیلی دلنشین و دوستداشتنی بود؛ اصلا سنگین نبود و تقریبا هر خوانندهای میتونه باهاش ارتباط بگیره. شخصیتپردازی کتاب رو دوست داشتم و شخصیتها برای من قابل لمس و قابل درک بودن. شوخطبعی نویسنده خیلی ستودنی بود خیلی بخشها از کتاب باعث خندیدن من شد. مفاهیم داخل کتاب واقعا عالی بودن؛ از جمله عشق، سواستفاده کردن و مقابله باهاش، احساسات، خود دوستی و زندگی کردن. بنظرم درک کردن مفاهیم داخل کتاب برای هر انسانی نیازه و خوبه که بفهمیم هر آدمی ارزشمنده و عشق رو نمیشه با علاقهمند شدن به قیافهی یک نفر اشتباه گرفت. خیلی خوب به این که توی بعضی روابط شخص متقابل ازمون سواستفاده میکنه و حس ناکافی بودن بهمون میده پرداخته شده بود. نقد نویسنده به علایقِ افراطی طرفداران به بازیگرها رو دوست داشتم و اینکه داخل کتاب به این اشاره شده بود که بازیگرها و مشاهیر، مثل افراد عادی زندگی خودشون رو دارن و اکثر مواقع هیچچیز اونطور که بهنظر میرسه نیست. همینطور اشاره به اینکه یک خانواده افرادین که هر موضوعی پیش بیاد باز هم هم رو دوست دارن، برام زیبا بود. فضاسازی کتاب واقعا برام دلچسب بود؛ مخصوصا اینکه لوکیشن کتاب، اون مزرعهی خانوادگی توی واقعیت وجود داره و برای مادربزرگ و پدربزرگ خود نویسندست. اینکه نویسنده این کتاب رو توی دورهی کرونا نوشته (طبق برداشت من از یادداشت نویسنده) خیلی برام جالب بود. بنظرم هر جمله از این کتاب، حس امیدی رو ساطع میکنه که بهش نیاز داریم. اگر بخوام به نقاط منفی هم اشاره کنم، باید بگم که بنظرم کتاب زودتر میتونست تموم بشه و نویسنده زیادی کشش داده بود. یا اینکه میشد هیجان خیلی بیشتری به کتاب تزریق کرد. در مورد پایانبندی باید بگم که خیلی دلنشین و دوستداشتنی بود و حالم رو خوب کرد. از نویسنده بابت لبخندهایی که با این کتاب بهم هدیه داد ممنونم. خیلی دوست دارم نسخهی فیزیکیش رو داشته باشم اما نسخهی صوتی کتاب که توی اپلیکیشن کتابراه هست خیلی خوب بود و از صدای گوینده لذت بردم. در نهایت، این کتاب رو بیشتر به افرادی پیشنهاد میکنم که دنبال یک حال خوبن و میخوان از افسردگیِ یک قضیهی خاص رها بشن. در کل برای من دوستداشتنی و زیبا بود.