یادداشت موهـوم
4.5
جنایت و مکافات کم پیش می آید که با کتابی اینقدر خو بگیرم، شاهکار داستایوفسکی از آنجا مشخص می شود که شخصیت ها واقعی هستند،شعار نمی دهند و می توان با تمامشان همدردی کرد از راسکولینکف گرفته تا پیرمرد دائم الخمری که در میخانه می بیند. انتظارش را نداشتم فکر می کردم که کتاب درباره ی مردی است که مرتکب جنایتی می شود و باید تقاص پس بدهد،اما این شاید تنها بخشی از ظاهر ماجرا باشد،شگفت انگیز است که داستایوفسکی حتی در قرن ۱۹ نیز از کلیشه به دور بوده . می توانم ساعت ها برایتان از این کتاب و فلسفه اش بگویم، اما اینجا جایش نیست . در نهایت پس از خواندن این کتاب معانی درست و غلط تعابیر دیگری برای شما خواهند داشت و اگر کمی شما را به تامل وا دارد پس این کتاب کار خودش را کرده است. [موهـوم]
1403/9/13
خوبی داستایوفسکی اینه که داستانهاش از بطن حوادث روزمره و واقعی زمانه خودش روایت شده و هرکدوم متفاوت با قبلی هست یا با سرنوشتی متفاوت تر ، در کنار اینکه اگر خواستید بخونید بنظرم با ترتیب زمانی نوشته شدنشون بخونید تا هم متوجه پیشرفت نویسنده بشید هم در ارتباط بودن یا مشابه بودن شخصیت ها ، از اللن میتون حسی رو که بعد از خوندن کتاب ابله یا نازنین دارین رو حدس بزنم @MOHOM
1403/9/13
ممنون از پیشنهادت، خودم هم قصد دارم با توجه به زمان انتشار پیش بروم. وقتی قمار باز رو اخیرا خوندم خیلی عجیب بود که حتی سبک نوشتن داستایوفسکی تغییر کرده بود. انگار همسو با فضای کتابش می نویسه و در هر اثر متفاوته. اینکه هر کتاب حس مختص به خودش رو داشته باشه خیلی دوست دارم.
موهـوم