یادداشت maneli
دیروز
از همون صفحات اول کتاب حس کردم که وسط یک فیلم تعقیب و گریز هیجانانگیز افتادم. باهاش همراه شدم، خندیدم، مضطرب شدم… و این حس خوبی داشت! انگار توی ذهنت در حال تماشای یه فیلم ساختهنشده با ژانر تعقیب و گریز و جنایی هستی. خواندن این کتاب تجربه جالبی بود! نویسنده خیلی خوب اهمیت خانواده رو نشون داده بود؛ اینکه چطور باید در شرایط سخت کنار خانواده بود و در واقع یک خانواده واقعی چطور خودش رو ثابت میکنه. داستان متفاوتی داشت: بهیکباره تعداد زیادی از مردم آمریکا که شاهد یک شفق بودن، انسانیت خود را از دست میدهند و شروع به کشتن انسانهای بیگناه و حتی خانواده خود میکنند! تصور کن پشت میز آشپزخانه نشستهای و به صدای زنی از رادیو گوش میدی که در حال خواندن اسامی افرادیست که به زودی به قتل خواهند رسید و آدرس خونهات رو در دسترس مشتی آدم روانی قاتل قرار میده! تو همسری داری به همراه یک دختر و پسر… دلت نمیخواد کشته شی یا کشته شدن خانوادهات رو به چشم ببینی. پس تنها یک کار میتونی بکنی: فرار! این شروع یک ماجراجویی بزرگه؛ ماجراجوییای که در آن تلاش بسیاری برای بقا میشه. تلاشی برای اینکه نه به دست انسانهای تحتتأثیر شفق کشته بشی، نه از گرسنگی و سرما تلف. و واقعاً کار سختیه. (نمیدونم اسپویل محسوب میشه یا نه، پس اگه نمیخواید، این پاراگراف رو رد کنید)؛ ولی خواستم بگم که پایانش واقعاً خوش بود. پایانی که بعد از اون همه تلاشی که تکتک اعضای این خانواده کردند، حقشون بود بهش برسن. کتاب فرار اثر بلیک کراوچ یک تریلر پرهیجان و متفاوت بود. از همون ابتدا و بدون مقدمه وارد بحران میشه و کاری میکنه که از اضطراب نفست رو حبس کنی. واقعاً فضاسازی خوبی داشت. روان بود و جزئیات در حد کافی و خوبی توصیف شده بودند، طوری که خیلی راحت میتونستی همه چیز رو به صورت فیلم در ذهنت تجسم کنی. مدام این حس رو بهت میداد و یادآوری میکرد که 《هیچجا امن نیست》 و 《هیچکس قابل اعتماد نیست》. من میخوام به این کتاب امتیاز کامل بدم؛ چون هم توصیفات خوب بود، هم داستان. بهخصوص از نشون دادن پیوند بین اعضای خانواده، تلاش برای حفظ و تقویت روابط، و مهمتر از همه تلاش برای بقا و رسیدن به مکان امن لذت بردم. و بخوام صادق باشم، این کتاب کافی بود که من رو علاقهمند به خواندن باقی کتابهای بلیک کراوچ کنه. امیدوارم از خوندن این یادداشت لذت برده باشید و براتون مفید واقع بشه :)