یادداشت مینا
متأسفانه مجبور شدم کتابو رها کنم. کتاب رو با ترجمه سعید نفیسی میخوندم و خیلی هم خوب بود، ولی لحن کلی داستان، پراکندگی اتفاقای غیرجذاب، اسمهای فراوون و موارد جزیی دیگه باعث شد انقدر حوصلهم سر بره که بعد از تموم کردن سرود پنجم (از ۲۴ سرود) دیگه بذارمش کنار. البته!!!! البته!!! کار به همینجا ختم نشد چون اینجوری خیلی ناراحت کننده میشد و کل هدف ایلیاد خوندنم به باد میرفت. بنابراین کاری که امروز صبح کردم این بود که خلاصهی کوتاه اول هر سرود رو تا آخر کتاب خوندم. (و چرا فکر میکردم قضیهی اسب چوبی تروا اینجا اتفاق میوفته؟؟ اشتباه محض.) دومین کاری که کردم این بود که مجموعهی دوجلدی ایلیاد و ادیسهی نشر افق رو که مخصوص نوجوونا بازنویسی شده، اینترنتی خریدم. گفتم شاید با یه لحن سادهتر بشه داستانو تحمل کرد (و یا حتی بهتر ازون: بشه خوند و لذت برد!) احتمالا یکی دو هفتهی دیگه پست بیارتش و اون موقع دوباره میرم سر ایلیاد. کل داستان ایلیاد تا جایی که خوندم، برای من اینا بودن: ۱) دعواها و حسادتهای خانوادگی خدایان بیثبات یونانی. ۲) دعوای زن و شوهری هرا و زئوس که باعث جنگ و بدبختی آدما شده. ۳)زن ستیزی (که متوجهم دوره اصن دورهی دیگهای بوده و بحثی روش نداریم. ولی به این معنی نیست که موقع خوندن اذیت نمیشدم). ۴) هیچ دلیلی برای ادامهی جنگ نیست جز غرور توخالی مردان جنگی+ فتنهپراکنی آتنا، هرا، زئوس، آرس و غیره که هر کدوم اهداف خودشونو دارن. ۵) کارها و راهکارهایی که دارن تو سال نهم، دهم جنگ ارائه میدن رو میتونستن تو همون سال اول دوم هم انجام بدن و این همه همدیگه رو معطل و علاف نکنن! ۶) محبوبترین شخصیتی که تو این پنج سرود بهش برخوردم «ترسیت» بود که صاف و بهحق تو روی آگاممنون وایساد. و نکبتترین شخصیتی هم که دیدم همون «آگاممنون» بود که بسیار از سرنوشتش تو ماجرای اورستیا رضایت دارم حالا! بعله. از هیچکس دیگه هم خوشم نیومد (حالا شاید هکتور پسر بزرگ پریام هم خوب بود.) موارد ریز دیگهای هم بود، مثل یکسره مست کردنو مهمونی دادنای ارتش یونان که اصلا وسط میدون جنگ عقلانی نبود، ولی حالا مهم نیست... حالا چرا اصن گیر دادم که حتما ایلیاد و ادیسه بخونم؟ چون که احتمالاً اوایل شهریور کتاب جدید آر.اف. کوانگ به اسم Katabasis منتشر میشه. و برای خوندن اون یه سری پیشنیازها لازمه که مهمترینهاشون کمدی الهی: دوزخ، ایلیاد و ادیسه، انهاید، آلیس در سرزمین عجایب و پیرانزیه. (البته که چند تا کتاب و نمایشنامهی دیگه هم هست ولی خب فعلا مهم نیستن.)