یادداشت محمدحسین افشار
1404/1/23
رهبر انقلاب در ۴ اسفند ۷۷ و در دیدار با تشکل ها و نشریات دانشجویی از این رمان اسم می برن و درباره اون می فرمایند که این رمان به خوبی انتخابات آمریکایی رو به مخاطب نشون میده حقیقتا همینطوره #کتابـیاد هاوارد فاست (متوفای ۲۰۰۳) این کتاب رو در سال ۱۹۸۰ منتشر کرده. که میشه ۱۳۵۸ شمسی کتاب در مورد شخصیتی به نام جان پیتر آلتگلد هست که در سن سه ماهگی به همراه خانواده اش به آمریکا مهاجرت میکنه و با وجود اینکه از نوزادی در آمریکا بوده، تا پایان عمر نه چندان طولانی خود به عنوان یک غیر آمریکایی شناخته میشه.(با وجود اینکه به قول هاوارد فاست، فقط سرخ پوست های اصیل آمریکایی واقعی هستن) کودکی و نوجوانی سنگین و سختی رو در کار کردن و فقر می گذرونه و در آغاز جوانی به ارتش می پیونده و در جنگ شرکت میکنه بعد از جنگ معلمی می کنه و درس می خونه و حقوقدان میشه و سپس قاضی و بعد از اون هم فرماندار ایالت ایلینوی آمریکا به عنوان فرماندار، تلاش می کنه که منطقه خودش اصلاحاتی رو به وجود بیاره و عدالت رو به نفع کارگران به وسط میدون بکشه. ولی موفق نمیشه و نمی تونه کاری از پیش ببره در حزب دموکرات تلاشش رو می کنه که از نامزد ریاست جمهوری خاصی حمایت بکنه و با حمایت کارگران اون رو به کاخ سفید برسونه ولی تازه با مقوله کثافت کاری های انتخابات آمریکایی آشنا میشه و ... بهترین تعریف از کتاب، همون تعریف رهبر انقلاب هست که در آغاز متن گفتم... در ضمن این کتاب بر اساس واقعیت نوشته شده و شخصیت پیتر آلتگلد هم واقعی هست و اصلاحاتی که در آمریکا می خواسته انجام بده، ولی موفق نشده رو هم با یک سرچ کوچک می تونید بدست بیارید