یادداشت سعید بیگی
نثر کتاب؛ همان نثر آشفته، بیدقّت، عجولانه، پر از غلطها و اشتباهات تایپی، املایی، انشایی و دستوریِ دیگر کتابهای انتشارات شهید ابراهیم هادی است و شوربختانه؛ کمترین تغییر را در این زمینه، از عزیزان زحمتکش این نشر شاهدیم. من امتیاز 4 را از 5 به این کتاب دادم و آن هم به جهت شخصیت فوقالعاده و تلاشها و زحمات بیدریغ و بیمثال ایشان است و نقش و سهمی که این شهید والامقام در پیروزی رزمندگان اسلام در 8 سال دفاعمقدس داشت؛ وگرنه امتیاز نشر و چاپ کتاب با نهایت دستودلبازی 1 از 5 خواهد بود. ما امثال این شهید عزیز و ارجمند؛ بسیار داشتهایم که خالصانه در راه خدا کوشیدهاند و در پایان مزدشان را با شهادت از پروردگارشان گرفتهاند و آسمانی شدهاند؛ اما از جهت نقش و تاثیری که در پیشبرد ماشین جنگی کشورمان و مقاومت در برابر صدام بعثی و تمام دنیا، که حامی و پشتیبان آنها بودند، نظیر این شهید کم پیدا میشود. تلاش، پشتکار، دانش و بصیرت این شهید بزرگوار در حفظ وحدت مردم خوزستان در آن شرایط بحرانیِ پس از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی و تمام دوران جنگ، بی نظیر است؛ زیرا ایشان خود یکی از عربهای خوزستان بودند و توانستند بسیاری از توطئههای دشمنان را در آن زمان خنثی کنند و چه بسا از دل آن تهدیدها فرصتهای بیشماری هم به وجود آوردند که در نهایت به سود جبهۀ حق تمام شد و دشمنان مایوس شدند. به نظرم یکی از بهترین و برترین ویژگیهای این شهید عزیز، اطاعت و فرمانبرداری از مافوق و فرماندۀ بالاتر و نیز ولایتپذیری ایشان بوده که باعث شده است، چون ستارهای درخشان، در بین هزاران شهید عزیز دیگر نورافشانی کنند و در دوران خدمتشان، منشا این همه برکات و خیرات، برای مردم و میهن خویش باشند. این عزیز بزرگوار، اگر به دنبال مقام و پست بود، با آن همه تلاشها و خدماتی که داشت، میتوانست در همان زمان، به مقامات بالا و درجات نظامی ارشد ارتقا یابد و کاری راحتتر با یک زندگی بیدغدغه و آرام داشته باشد، اما وظیفۀ خود دانست تا بنابر صلاحدید فرماندهان ردۀ بالای نظامی، چون سربازی برای وطن بکوشد و اجرش را تنها از پروردگارش طلب کند و آن شهادت بود که دلخواهش بود و عاقبت هم بدان دست یافت. در روزگاری که تمام سربازان و بسیجیان، خواستار حضور در خط مقدم جبهه بودند، ایشان با وجود اینکه میتوانست در آن مناطق هم منشا اثرات فوقالعاده و عالی برای همرزمان و کشورش باشد؛ اما به دستور مسئولان و فرماندهان تمکین نمود و با پذیرفتن مسئولیتهای محوّل شده، در راه کمک به پیشرفت جبهه و جنگ، از هیچ تلاشی دریغ نکرد. تمام علاقهمندان به مطالعۀ زندگینامۀ شهدا را، که میتوانند نثر نامناسب کتاب را تحمل کنند، به مطالعۀ این کتاب ارزشمند از نظر محتوا دعوت میکنم و برای تمام شهدای میهن عزیزمان و به ویژه این شهید بزرگوار، غفران الهی و همنشینی با اهلبیت علیهمالسلام را از درگاه خداوند متعال درخواست میکنم.