یادداشت فاطمه رحمانیفر
1403/6/26
خب راجب ارباب حلقهها چی باید گفت؟ جز اینکه شاهکار ادبیات فانتزی محسوب میشه و بعد از سالها هنوزم فانتزی جذاب و پر مفهومی داره؟ همچنین صحنههایی داره که اصلا در فیلم گنجانده نشده. این یکی از دلایلی هست که خوندن کتاب رو علاوه بر دیدن فیلم پیشنهاد میکنم. دلیل دیگه تفاوت شخصیت پردازی در کتاب و فیلم بود. مثلا شخصیت مری در کتاب خیلی پخته و حساب شده عمل میکرد ولی در فیلم خیلی شوت بود. بگذریم که پیپین همچنان همون شخصیت رو داشت. اما فرودو هم همون هابیت ترسو فیلم نبود و شجاعت بیشتری به خرج میداد. نکته جالب اینکه حدودا ۵۰ تا ۵۵ سال سن داره و به غیر از این دلیل که ارباب سام محسوب میشه، سام او رو "آقای فرودو " صداش میزنه. اما یه چیزایی این وسط اذیتم میکرد. اونم این بود که همش شرق و غرب میکرد و خیلی از این لحاظها گیج میشدم. اما خوبی نقشههای اول و آخر کتاب این بود که سریع ورق میزدم به اول کتاب، تا از موقعیت سر در بیارم. دوم ترجمهی اون بود که به نظرم باز جای کار داره واقعا. ترجمهای نبود که ازش خیلی لذت ببرم. سوم هم دیالوگهای طولانی شخصیتها بود که به شخصه خیلی روی این موضوع حساسم و یادم میاد اولای کتاب به خاطر همین نتونستم باهاش ارتباط بگیرم و به کتابخونه برگردوندمش. اما دلم نیومد نخونمش. دوست داشتم دوباره صحنههای ناب فانتزیش رو برای خودم مجسم کنم. اما راستش هیجان فیلم رو خیلی بیشتر میپسندم. همهی اینها به کنار، ویژگی داستان کلاسیک همینه. با این حال فکر میکردم از خوندن کتابش بی نیازم و به جلد دوم به بعد نیازی ندارم اما دیدم نه، نمیشه!
بنیام
1403/6/27