یادداشت محمّد صالحی بابادی

نویسندۀ کتاب از مشاوران معروف خانواده و ازدواج به شمار می‌آید، تا آنجا که اطّلاع دارم. کتاب دارای بخش‌هایی مفید نیز هست؛ امّا به نظر می‌رسد از نظر تنقیح و ارتباط مباحث با یکدیگر، ظاهر کتاب، و حتّی استنادهای کتاب، جای کار بسیار زیادی وجود دارد و یک ستاره از کتاب را نیز به همین دلیل حذف کردم. در حال حاضر، این یادداشت را با مقداری فاصلۀ زمانی از زمان اتمام مطالعۀ این کتاب می‌نویسم؛ امّا این چنین به یاد دارم که در متن کتاب، استنادها و ارجاعاتی وجود دارد که در پاورقی، برای آن‌ها چیزی ذکر نشده. از این جهت، کتاب دچار خلل است.
امّا در مقابل، نکتۀ مثبتی که در این کتاب وجود دارد، این است که نویسنده در کنار این کتاب، سه جلد دیگر نیز نگاشته. جلد دوم دربارۀ آشنایی برای ازدواج و نحوۀ خواستگاری است، جلد سوم دربارۀ مهارت‌های همسرداری، و جلد چهارم مربوط به تربیت فرزند. نویسنده‌های زیادی را ندیده‌ام که مجموعه‌آی کامل دربارۀ زندگی خانوادگی به این نحو نگاشته باشند. از جمله افرادی که چنین تألیفاتی دارند، می‌توان به آقای محسن عباسی ولدی اشاره کرد.
در هر صورت، با وجود ضعف‌های کتاب، شاید بتوان این کتاب را برای مطالعه توصیه کرد؛ امّا شاید بتوان کتاب‌های محکم‌تر و متقن‌تری نیز پیدا کرد.