یادداشت sky

sky

sky

خلاصه ای از کتاب فقر احمق میکند(کمیابی)💠
«چرا بسیار کم داشتن یعنی زیاد داشتن»؟!!!
کمبود وقت و لیست شلوغ کارهایی که باید انجام از ویژگی های دنیای مدرن امروزی است
کمیابی می تواند در هر چیزی نمود پیدا کند از کمبود وقت گرفته تا منابع مالی و یا حتی کمبود روابط اجتماعی
مفهوم کمیابی در حدی در زندگی های امروزه ما رخنه کرده که برای کم کاری و ناتوانی های خود کمبود زمان و پول را توجیه می آوریم
از طرفی کمبود ها همیشه نقص به شمار نمی  روند و گاهی در حدی میتوانند مفید باشند که فکرش را هم نکنیم در واقع کمیابی ما را کارآمد تر کرده و ما را بر امکاناتی که داریم متمرکز میکند....--------🧡------------
🟢۱-بخش زیادی از مشکلات جوامع امروزی ناشی از کمیابی است :
احساس ناکافی بودن و کمبود در بخش های زیادی از زندگی روزمره مثل پول ،غذاو یا پدیده های انتزاعی مثل تحصیلات و روابط اجتماعی بروز می یابد ...
کمیابی برای هر فرد به گونه ای منحصر بفرد معنا می یابد
مثلا کسی رژیم دارد در کم کردن کالری دریافتی دچار کمیابی است و...
گاها ما میتوانیم کمیابی را تحت کنترل خود در آوریم مثلا برای فرد رژیمی میشود وعده تقلب در آخر هفته قرار داد
اما همیشه نمیتوان با کمیابی اینگونه مقابله کرد مثلا در فقر ،فقیر نمی تواند چند روز ثروتمند باشد فقر نوع سطح بالایی از کمیابی است و نمیتوان آنرا تحت کنترل درآورد..-----------------🩵----------------
🟣۲-در زمان کمیابی ذهن روی چیزهایی که وجود ندارند تمرکز میکند :
هرگاه نسبت به چیزی احساس کمبود داشته باشیم دیوانه وار به آن جذب می شویم مثلا فردی که گرسنه است بیش از هر زمان دیگری به غذا فکر میکند..
زمانی افراد دچار سرقت یا سوانح رانندگی میشوند زمان رویداد را بیشتر از واقیت تخمین می زنند ،این بخاطر حجم زیاد اطلاعاتی است که در آن لحظه توسط ذهن پردازش میشوند و این پدیده را «گسترش ذهنی»می نامند..
اینکه افراد پیرامون خود را چگونه توصیه کنند ارتباط زیادی با کمیابی دارد مثلا افراد تنها بهتر می توانند اطرافیان خود را درک کنند زیرا تنهایی باعث میشود بیشتر احساسات دیگران را رصد کرده و تجزیه و تحلیل میکند ،این جنبه ی مثبت کمیابی است...----------💛-------------
🟡۳-احساس کمیابی باعث نادیده گرفتن دیگران میشود:
ما اغلب زمانی که وقت و شانس کافی برای انجام کاری نداریم تمام توان خود را به کار میگیریم تا از آن حداکثر استفاده را ببریم به این پدیده« تونل زدن» می گویند
در این حالت توجه ما روی موضوعی خاص متمرکز شده و توجه چندانی به سایر امور نداریم،«همه ما تلف کنندگان بالفطره زمان هستیم»که فقط در چند دقیقه روی کارمان متمرکز می شویم..
و خب تونل زدن بهایی هم دارد که نادیده گرفتن اطرافیان در پاره ای از شرایط است ..---------💙----------
🔵۴-کمیابی باعث کاهش توانایی ذهن در کنترل و محاسبه اطلاعات می شود :
کمیابی پهنای باند را کاهش می دهد و در این صورت ذهن ما قادر به تمرکز روی موضوع اصلی نیست..
کاهش پهنای باند نتایج مخربی را در عدم صبر و بردباری و تمرکز به دنبال دارد ..
در پردازش بالا به پایین فرد آگاهانه روی موضوعی تمرکز می کند اما در پایین به بالا محرک بیرونی باعث انحراف ذهن می شود در این حالت فرد دچار عدم تمرکز می شود
کمیابی از نوع پردازش پایین به بالا است که غیر ارادی و قدرتمند است...------------❤️---------------
🔴۵-کمیابی مارا وارد چرخه معیوبی می کند که گریز از آن دشوار است  :
«فقرا روز به روز فقیر تر و ثروتمندان ،ثروتمند تر می شوند!!!»
دلیل این اتفاق فقط مسائل اقتصادی و تبعیض اجتماعی نیست گرچه دخیل اند اما نکته مهم این است که وضعیت کمیابی مانع تصمیم درست می شود و فرد درون گودالی می اندازد که خود مسبب آن است ..
ذهنی که دچار کمیابی می شود دائما از کاری به کار دیگر گریز می زند در چنین شرایط همیشه یک قدم عقب تر است و هیچ کار مفیدی انجام نداده و راه حل این قضیه استفاده از جای خالی است (مثال چمدان)
 مثلااگر همیشه مقداری هر چند ناچیز پول پس انداز کنید در زمان کمیابی تحت تاثیر نخواهید گرفت و تصمیم های منطقی تری می توانید بگیرید به این اقدام استفاده از جای خالی می گویند در واقع شما جا برای موفعیت کمیابی خالی میگذارید ....--------------💜------------
🟠۶-کمیابی باعث افزایش توانایی در محاسبه سود و زیان می شود :
در زندگی هر چقدر بیشتر با کمیابی روبه رو شوید بیشتر با اهمیت جای خالی پی می برید در واقع تجربیاتی که از کمیابی بدست می آوریم می تواند باعث تصمیم گیری عاقلانه شود ..
کمیابی باعث می شود یک فرد از طبقه اقتصادی پایین ارزش پول را بیشتر بداند...----------💚----------
🟡۷-ناتوانی ما در اندیشیدن به آینده باعث تصمیم گیری های بد ما می شود :
مثال:ما در زمانی که دچار کمبود منابع مالی می شویم به قرض گرفتن و وام گرفتن روی می آوریم و از این دردسر که ممکن است آینده بدهی و ... روی هم انباشته شود موعد پرداخت وام برسد غافلیم ..
و ما چنین مواقعی به حال تمرکز کرده و به آینده توجهی نداریم ، اغلب ما کمیابی را از روش های ناکارآمدی حل و فصل می کنیم که اوضاع را بدتر می کند و تصمیماتی براساس آینده نگری گرفته نمی شود و این یکی از تبعات کمیابی است ...------------🩷---------------
🟤۸-اثرات منفی کمیابی با ایجاد جالی خالی و برنامه ریزی درست قابل جبران است :
در هر شرایطی از کمیابی می توان با تغییر برنامه ها و ایجاد جای خالی و کاهش پهنای باند اثرات کمیابی را کم تر کرد..
مثال: دانشجویانی که بخاطر کمبود وقت نمی توانند سر بعضی از کلاس ها حاضر شوند و در این حالت دانشگاه با اندکی تغییر در برنامه می تواند مشکل را حل کند..
و علاوه بر این با کاهش پهنای باند می توان مشکلات ناشی از کمیابی را به نحو موثری جبران کرد هر چند کویابی خود باعث کاهش پهنای باند می شود اما اگر این کاهش آگاهانه باشد بر موضوع اصلی تمرکز خواهید داشت...+-------------------💜--------------

سعی کردم خلاصه ترین حالت ممکن باشه ولی بازم زیاد شد .
این خلاصه رو برای این نوشتم که کلیتی از محتوای کتاب داشته باشم و فراموشم نشه و همچنین برای کسانی که تصمیم به خوندن کتاب دارند هم مفیده چون یه دیدگاه کلی از محتوای کتاب بهتون میده ..🩵🩷