یادداشت مریم السادات هاشمی
1404/5/10
کنار جسم که به مرقد امام میرسد جان و دل آدمی نیز باید به امام متصل شود آن زمان است که زیارت اتفاق افتاده است اگر با شناخت مقام او این مسیر طی شود ارزش اعمال ظاهری هم بیشتر میشود شناخت امام نیز ابعاد متعددی دارد، شناخت ظاهری امام که بسیاری از افراد به آن بسنده میکنند پس از آن شناخت خصوصیات روحی و کرامات اخلاقی ایشان و از آن عمیق تر جایگاه ملکوتی ولی خدا ست. انسان ها به اندازه شناخت شان از نعمات زیارت بهره مند میشوند. زیارت به مانند متصل شدن با آسمان است و تفاوت بسیاری با اعمال ظاهری بدون ارتباط با ولی خدا دارد چراکه امام باب رسیدن به خداست پس از آداب زیارت این است که ولیالله را مستقل نبینیم و دید توحیدی مان را حفظ کنیم . علت زیارت از نزدیک چیست؟ محل دفن امام به دلیل نورانیت جسم امام، همچنین محل عبادت بودن آن از معنویت خاصی برخوردار است همچنین حضور در این مکان ها حضور قلب و توجه انسان را بیشتر میکند و به نوعی تعظیم شعائر دینی هم محسوب می شود. زیارت کردن از راه دور و زیارت از راه نزدیک آدابی دارد که در این کتاب به آن پرداخته شده است. این کتاب را در روز عاشورا به پایان رساندم و در مسیر کربلا دوباره این کتاب را مرور کردم باشد که در پیاده روی اربعین به این اسرار توجه داشته باشم.