یادداشت محمد حسین طهرانی
خواندن این کتاب به تنهایی به شما دید کاملی را نمیدهد این کتاب را در زمان دانشجویی در دانشگاه در یک سمینار ارائه کردم در ارائه این کتاب بیشتر وقت سمینار به جورج اورول شناسی گذشت به رویکرد نویسنده و نوع نگاه نویسنده تا به متن کتاب جورج اورول از دسته نویسنده های ضد آرمان شهر است و میگوید تشکیل آرمان شهر امکان ناپذیر است میگوید هر انقلابی بیاید وقتی به قدرت برسد فاسد میشود (الا حکومت حضرت مهدی او هم که امام هست و معصوم بقیه همه از دم فاسد میشوند ) البته این قسمت را خودم اضافه کردم. این را در همه آثار ترول میتوان مشاهده کرد درست است که انسان در بستر اختیار میتواند فاسد نشود اما میتواند فاسد هم شود مخصوصا وقتی که افسار قدرت را به دست بگیرد هر کس که میگوید نه میشود فاسد نشد باید در جوابش گفت تا به حال قدرتی زیر دستت نیامده که این حرف ها را میزنی لامذهب آنقدر نفسانیات آدم حال می آید. اگر قدرت یک کشور نداشتی اگر قدرت یک کارخانه نداشتی اگر قدرتی نسبت به زیر دست نداشتی نمیفهمی چه میگویم همین که مدیریت یک قسمت کوچک را به ما میدهند فاسد میشویم خدا نکند پدرو مادری مدیریت بچه ها کوچکتر را به شما بدهند چه کار میکنید تا به حال از کوچکتر ها پرسیدید که شما رهبر خوبی هستید یا نه؟ قول میدهم میگویند رهبر خوبی نباشی دیکتاتور خوبی هستی جورج اورول میگوید نمیشود آدمی در قدرت جان سالم به در ببرد و فاسد نشود ما هم میگوییم میشود چون ۱- قدرت ندیده هستیم ۲- امیدوار هستیم ۳- گوسفند هستیم فقط و فقط یک حکومت ما را نجات میدهد آن هم حکومت خود خداست