یادداشت زهرا ساعدی

زهرا ساعدی

زهرا ساعدی

چند سال پیش این کتاب را خوانده بودم (در این حد که کتاب ۹۰۰۰ تومان قیمت خورده) و یادم مانده بود که انگار زیاد دوستش نداشتم. کتاب دیگر بوکفسکی که خوانده بودم یعنی عامه‌پسند را هم دوست نداشتم و فکر کردم این کتاب را بعد از چند سال دوباره بخوانم، اینجا ثبت کنم و بعد بدهم برود. اما بعد از خواندن کتاب نظرم عوض شد. دوستش داشتم و تصمیم گرفتم نگهش دارم.
برویم سر وقت داستان: کتاب روایت ساخته شدن فیلمی است که بوکاوسکی نویسنده‌اش بوده و زندگی‌نامه‌ی دوره‌ای از زندگی‌اش هم محسوب می‌شود. فیلم بارها و بارها کنسل می‌شود و در نهایت ساخته می‌شود. چیزی که کتاب را برایم جذاب کرد مدل جواب دادن بوکاوسکی یا شخصیت چیناسکی در کتاب و دیدگاهش درمورد خیلی مسائل بود. اگرچه در واقعیت جذب آدمی بی‌خیال و الکلی مثل بوکاوسکی نمی‌شوم اما در حد این کتاب شخصیت جالب و بی‌شیله‌پیله‌ای به نظر می‌رسید که ادا نداشت و با خودش هم روراست بود و الکی فروتنی نمی‌کرد. چندبار در بخش‌های مختلف کتاب گفته کارش با کلمات خوب است و خودش را نویسنده‌ی خوبی می‌داند اما این حرفش به نظرم خودبزرگ‌بینی نبود.
اشاره به بازیگران و کارگردان‌های هالیوود و نظر بوکاوسکی درموردشان هم جالب بود. و نکته‌ی آخر اینکه به نظرم بوکاوسکی شخصیت زرنگی بود که فیلمنامه‌ای نوشت و بعد روایت ساخت فیلمنامه‌اش را کتاب کرد.