یادداشت علی نخعی
1402/3/17
کتابی که تمامی سرفصلهای اندیشهی یک فیلسوف بزرگ را در ۲۰۰ صفحه جمع میکند و عنوانش "راهنمایی برای سرگشتگان" است طبیعتا باید کتابی باشد که برای مبتدیان آشنایی با آن فیلسوف نوشته شده باشد؛ اما این کتاب اینگونه نیست. در واقع نویسنده تمام مفاهیم اصلی اندیشهی ویتگنشتاین را جمع کرده و بدون توضیح پشت سر هم ردیف کرده و حتی به نقدهای موجود در تفاسیر مختلف از ویتگنشتاین هم پرداخته و همهی اینها را در ۲۰۰ صفحه جمع کرده. کتاب میتوانست با تمرکز بر روی چند مفهوم اصلی مفیدتر باشد. باری کتاب چندان هم بیاستفاده نیست. اگر با مفاهیم فلسفهی ویتگنشتاین آشنا باشیم این کتاب میتواند کشکولی باشد که همهی آنها را در یکجا بهصورت خلاصه گنجانده و چهبسا به درد مرور شب امتحان هم بخورد... ترجمهی کتاب چنان سایر آثار این مترجم خوب و دقیق بود. هرچند میتوانست با پانوشتهای بیشتر، به فهم بهتر کمک کند. در نسخهی epub کتاب که من از طاقچه خواندم در چند مورد اشکال ویراستاری داشت. پ.ن: صوت درسگفتارهای دکتر سروش دباغ دربارهی فلسفهی ویتگنشتاین هرچند (در ویتگنشتاین متاخر) خاطرهگویی زیاد دارد اما میتواند بسیار مفید باشد؛ بهعنوان محتوای صوتی در کنار کتابهای مربوط.
1402/3/18
از دکتر سروش دباغ یک جلد کتاب که مجموعه مقاله و مصاحبه است با عنوان "سکوت و معنا؛ جستارهایی در فلسفه ویتگنشتاین" منتشر شدهاست. نخوندم کتاب رو، ولی دیدم به درسگفتارهای ایشون اشاره کردید، این رو معرفی کنم.
1402/3/18
بله توی درسگفتار هم چند بار به این کتاب ارجاع دادن. امیدوارم این کتاب رو هم بخونم.
علی نخعی