بریدههای کتاب دغدغههای فرهنگی فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 76 از اول مشروطیت که در در جامعه ما روشنفکری به وجود آمد، بیمار به وجود آمد، یعنی وابسته به غرب به وجود آمد. من بارها گفتهام روشنفکری در ایران بیمار، وابسته و بیایمان متولد شد. 0 6 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 70 ملتی که سینما ندارد، مثل انسانی است که زبانی از زبانهای مورد تفاهم و تکلم را بلد نیست. 2 8 ریحانه مویدی 1403/10/1 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 180 .....من نامه ها را می خواندم و جواب می دادم.یک نفر نوشته بود شما در مقابل این حرف که یادم نیست چه حرفی را مطرح کرده بود،چه دفاعی دارید؟بنده نامه اش را خواندم و گفتم درمقابل این حرف هیچ دفاعی ندارم؛هجوم دارم!دفاع کدام است.الان هم حقیقت قضیه این است؛شما در مقابل تهاجم دشمن باید موضعی هجومی داشته باشید ،نه دفاعی. 0 13 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/19 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 112 روشنفکران ما در خط مردم حرکت کنند، نیازهای مردم را لمس کنند، مردم را ارشاد کنند، توطئه ابرقدرتهای شرق و غرب را برای مردم تشریح کنند، هنر خود را در خدمت مردم بگذارند؛ سعی کنند به مقدسات مردم توهین نکنند. 0 2 فاطمهالسادات شهروش 1403/7/18 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 31 یک ملت اگر زحمت نکشد، اگر تلاش نکند و اگر به خودش رنج ندهد، راحتی آمیخته با آن رنج را هم به دست نخواهد آورد. راحتی ناشی از تنبلی را به دست میآورد. اما راحتی ناشی از تنبلی مثل راحتی بیمار در بستر بیماری است که دراز کشیده، راحت است. کاری هم نمیکند اما سالم نیست. راحتی ناشی از زحمت و تلاش مثل راحتی آن ورزشکاری است که ورزشش را میکند، رنج را میپذیرد، بعد میآید بدنش را شستشو میدهد، احساس آسایش، آرامش، قدرت، روحیه باز و اقتدار جسمانی و روحی میکند. 0 4 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 67 ما لازم است که مردم را کتابخوان کنیم. اما از این واجبتر، آن است که استعداد نویسندگی را در بین مردم بیابیم و کتاب تولید کنیم. وادار کنیم که استعداد به کار بیفتد؛ قلمها روی کاغذ بیاید؛ فکرها کار کنند و برای مردم بسازند و تولید کنند. 1 4 فاطمهالسادات شهروش 1403/7/18 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 30 باید مسئله فرهنگ را با کلیتش، مسئله اول این کشور به حساب آورد. 0 3 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 75 روشنفکر باید مایهای از روشنی را در جامعه ایجاد کند، باید پیامآور نور و روشنایی باشد. 0 6 محمد طاها ترابی 1404/3/18 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 187 پایبندی به اصول، آن چیزی است که در یک جهاد حقیقی شرط لازم است. اول تا آخر بایستی پایبند بود. 0 3 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 95 آل احمد در همین کتاب در خدمت و خیانت روشنفکران، میگوید روشنفکران ایرانی ما -به نظرم چنین تعبیری دارد- دست خودشان را با خون پانزده خرداد شستند. 0 7 سیدمسعودحسینی 1403/7/29 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 70 0 7 محمد مهدی قربانی 1402/7/19 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 67 گسترش کیفی فرهنگ، یعنی مردم را کتابخوان کنیم یعنی شاعر و نویسنده و هنرمند تربیت کنیم. گسترش کمی فرهنگ یعنی تولید کتاب کنیم. 0 5 زهرا بیابانی 1404/2/17 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 113 توی مردم بودن و با مردم بودن به این است که خواست مردم ، احساسات مردم ، خط سیاسی و فکری مردم را بپذیرند و در آن خط حرکت کنند 0 16 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/19 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 109 روشنفکران ما در سالیان گذشته میان مردم نیامدند، قلم اگر زدند برای مردن نزدند. شاد باش روح جلال آل احمد که اشاره به همین واقعیت تلخ میکند و خطاب به روشنفکران میکند و به زبان مخصوص خود به آنها میگوید «اگر میفروشی، همان به که بازوی خود را، قلم خود را زنهار» بازویت را بفروش اقلاً، قلمت را نفروش. 0 2 محمد طاها ترابی 1404/3/18 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 204 تمام پیامبران و عباداللّه الصالحین، همّشان این بوده که انسان صالح را در این زمین بهوجود بیاورند، حفظ کنند، رشد بدهند و تکثیر نمایند. 0 3 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 35 هر پدیدهای، هر جریانی، هر فکری و هر واقعیتی در جامعه و در تاریخ در صورتی میماند و بارور میشود که در اصل و ریشه، طیب و پاکیزه باشد؛ مانند درختی که طیب و پاکیزه است. 0 4 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/13 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 45 انقلاب ما بعد از بیست سال، آسیبهای گوناگون یک انقلاب بزرگ مثل انقلاب فرانسه، یک انقلاب پرسروصدا مثل انقلاب شوروی و یک انقلاب -به اصطلاح- اسلامی مثل الجزایر را مطلقاً نداشته است و این نشاندهنده بنیه این انقلاب است. 0 2 محمد طاها ترابی 1404/3/18 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 211 تشکیلات یکی از فرائض هر گروه مردمی است که یک هدفی را دنبال میکنند. تشکیلات یعنی نظم، یعنی تقسیم وظایف، یعنی ارتباط و اتصال، و زنجیرهای کار کردن؛ این معنای تشکیلات است. 0 5 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/19 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 119 یک عده انتظار داشتند که بشوند ستاره درخشان انقلاب، به کمتر از او راضی نبودند. یک ذره پایینترش را قبول نداشتند. به مجردی که به آنها یک ذره بیمحلی شد، از طرف یک کسی یا یک جمعی یا مردمی اسمشان نیامد، یادشان مطرح نشد؛ اینها هم از انقلاب قهر کردند، رفتند کنار. 0 2 فاطمهالسادات شهروش 1403/8/19 دغدغههای فرهنگی 4.5 17 صفحۀ 114 اگر این ملت روشنفکر نداشته باشد، حوادث را دیر میبیند و اگر روشنفکر با مردم نباشد، وجود زائد و عاطل و باطلی است. 0 2