بریدهای از کتاب راه و رسم گوش دادن اثر کیت مورفی
ما عاشق روزمرگیهایمان و تقویمهای دقیقی هستیم که به ما نشان میدهد دقیقاً انتظار چه چیزی را داشته باشیم. اما به طرز تناقضآمیزی، آنچه باعث میشود بیشتر احساس سرزندگی کنیم، عدم قطعیت است. به اتفاقاتی فکر کنید که زندگی تکراریتان را تکانی میدهد: مثل رفتن به جشن عروسی خویشاوندان یا رفتن به جایی که تا به حال نرفتهاید. در این مواقع است که به نظر میرسد زمان اندکی کُند میشود و بیشتر احساس همراهی میکنید. همین امر در مورد تجربههای پرخطر نیز صادق است؛ مثل کوهنوردی. به لطف فعال شدن ماده شیمیایی شادیبخش در مغز (دوپامین)، از برخوردهای تصادفی با آدمها بیشتر از جلسات از پیش برنامهریزیشده لذت میبرید. خبرهای خوب، پاداشهای مالی و هدیهها اگر غافلگیرانه باشند، لذتبخشترند.