بریدهای از کتاب صمیمیت های سرد: ساختن سرمایه داری هیجانی اثر ایوا ایلوز
همانطور که پیدایش صلاحیتها همزمان با پیدایش ابزارها و اشکال جدید طبقهبندی پیرامون مفهوم هوش بوده است (شهرت مفهوم ضریب هوشی به واسطه ارائه روشی برای طبقه بندی و سلسلهمراتبی کردن موقعیتهای اجتماعی متفاوت بود)، سرمایهداری هیجانی مد نظر من نیز مفهوم هوش هیجانی را ایجاد کرد و اشکال نوینی از طبقهبندی و تمایز را رواج داد. روانشناسان با قرار دادن شخصیت و هیجانات در قالب جدیدی از طبقه بندی اجتماعی هم الگوی هیجانی را به پول رایج اجتماعی (یعنی سرمایه) تبدیل نمودند، و هم زبان جدیدی برای شخصیت که سودای تصرف این سرمایه را دارد خلق کردند.