بریده‌ای از کتاب بیست و پنج سال در ایران چه گذشت؟ (از بازرگان تا خاتمی) از 19 دی ماه 1356 تا 15 بهمن ماه 1358 اثر داود علی بابایی

1402/10/2

بریدۀ کتاب

قسمتی از مصاحبه خمینی با اوریانا فالاچی - سال ۵۸ - قم سؤال - ولی امام، این قوانین و رسوم مربوط به ۱۴۰۰ سال قبل است. به نظر شما فکر نمی‌کنید که دنیا پیشرفت کرده است؟ شما حتی ممنوع کردن موزیک و الکل را در رابطه با احترام با آن قوانین ممنوع کرده‌اید. برایم توضیح دهید چرا یک لیوان شراب و یا آبجو وقتی که کسی تشنه و یا همراه غذا میخورد گناه است؟ چرا گوش دادن به موزیک گناه است؟ کشیش‌های ما مشروب می‌خورند و آواز می‌خوانند، حتی پاپ. این بدین معنی است که پاپ هم گناهکار است؟ امام - آداب و رسوم کشیش‌های شما به ما ربطی ندارد اسلام مشروبات الکلی را حرام کرده است. به طور مطلق ممنوع می‌کند به خاطر اینکه بر فکر اثر می‌گذارند و جلوگیری می‌کنند از اینکه یک انسان بتواند به شیوه سالم فکر بکند همچنین موزیک که فکر را کدر میکند. منظورم موزیک شماست برای اینکه همراه خودش یک حالت لذت و خلسه میآورد و همانند مواد مخدر است. معمولاً روح را تحریک و تهییج نمی‌کند، روح را کسل میکند و جوان‌های ما را مسموم و غافل میکند و دیگر به فکر کشورشان نیستند.

1402/10/2

در ادامه می‌خوانید:

سؤال - صحیح نیست امام در هر حال منظورم فقط یک پوشش نیست بلکه چیزی است که باعث عقب افتادن زنان از انقلاب میشود. همین که زنان نمی‌توانند در دانشگاه با مردان تحصیل کنند و نه با مردان میتوانند کار کنند نه اینکه در دریا و استخر با مردان شنا کنند و باید جداگانه با چادر شیرجه بروند. راستی با چادر چگونه میشود شنا کرد؟

امام - تمام این مسائل ربطی به شما ندارد. رسوم و آداب ما به شما مربوط نیست اگر پوشش اسلامی را دوست ندارید مجبور نیستید بپوشید. برای اینکه پوشش اسلامی برای زنان جوان و حسابی است.

سؤال - متشکرم. حالا که به من میگویید زود برش میدارم ولی به من بگویید زنی مثل من که همیشه بین مردان زندگی کرده و مو و سینه و گوشهای خود را نشان میداده و در جبهه جنگ با سربازان خوابیده آیا به نظر شما یک زن بی اخلاق و یا پیرزنی ناحسابی هستم؟